«Βαποράκια» με… πατίνια στο ΑΠΘ!

Επιστολή-καταπέλτης από φοιτήτρια για τους εμπόρους ναρκωτικών που άλωσαν το πανεπιστήμιο!Πατίνι, ποδήλατο, αυτοκίνητο και μοτοσικλέτα χρησιμοποιούν οι έμποροι ναρκωτικών για να μεταφέρουν τις παράνομες ουσίες στους εξωτερικούς χώρους του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Μάλιστα, η διακίνηση ναρκωτικών ουσιών γίνεται μεσημεριάτικα, ενώ οι φοιτητές πηγαίνουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα ή συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές και άλλες δράσεις! 

Τα παραπάνω κατήγγειλε φοιτήτρια  του ΑΠΘ με επιστολή σε ιστοσελίδα, επισημαίνοντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τη ζωή όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας. Από την καταγγελία προκύπτει ότι  οι διακινητές ναρκωτικών ουσιών χρησιμοποιούν τώρα  και νέους τρόπους μεταφοράς  για να διαμοιράσουν το παράνομο εμπόρευμά  τους, όπως είναι το πατίνι, με το οποίο μπορούν να φεύγουν γρήγορα εάν τους κυνηγήσουν οι αστυνομικοί!

Να πώς περιγράφει η ίδια τη δραματική κατάσταση: «Σταματάνε στιγμιαία οι διακινητές στα σημεία όπου στήνονται οι υπόλοιποι, με ό,τι μεταφορικό μέσο μπορεί να φανταστεί κανείς – ποδήλατο, αμάξι, μοτοσικλέτα, ακόμη και με πατίνι».

Καταγγελίες

Η κατάσταση με τη διακίνηση παράνομων εξαρτησιογόνων ουσιών στο ΑΠΘ ανάγκασε μερίδα φοιτητών να συγκροτήσουν μια ομάδα η οποία συνέταξε μια ειδική φόρμα, την οποία μπορεί να συμπληρώσει κάθε κάτοικος ή φοιτητής για να περιγράψει περιστατικά βίας ή διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
Από την πλευρά τους, οι αστυνομικοί διεξάγουν ελέγχους και επιχειρούν εντός ή εκτός του ΑΠΘ για να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο, αλλά φαίνεται ότι η κατάσταση εντείνεται! «Τις τελευταίες, δε, ημέρες, το κακό έχει παραγίνει» αναφέρει η φοιτήτρια και περιγράφει ότι οι φύλακες είναι εξαφανισμένοι από  το πόστο τους, ενώ  δίνουν  το έναυσμα σε μεγάλες ομάδες παραβατικών, διακινητών και χρηστών να τρομοκρατούν τους φοιτητές, στους οποίους επιτίθενται ή τους ληστεύουν! «Μετά τις καταγγελίες  των φοιτητών και μελών του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) για την κατάσταση που επικρατεί στο ΑΠΘ και αφού το θέμα άρχισε να χάνει το ενδιαφέρον του, η κατάσταση επέστρεψε χειρότερη από πριν. Μετανάστες, ναρκομανείς, αναρχικοί στήνονται σε διάφορα σημεία του campus, διακινώντας ναρκωτικά και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί  ο νους του ανθρώπου.

Η διακίνηση γίνεται πλέον με διαφορετικό τρόπο για να μη γίνουν αντιληπτοί» γράφει η φοιτήτρια και περιγράφει:
 «Σταματάνε στιγμιαία οι διακινητές στα σημεία όπου στήνονται οι υπόλοιποι, με ό,τι μεταφορικό μέσο μπορεί να φανταστεί κανείς – ποδήλατο, αμάξι, μοτοσικλέτα, ακόμη και με πατίνι! Μέρα μεσημέρι όλα αυτά, και ενώ το πανεπιστήμιο βρίσκεται εν μέσω των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του».

Επιτροπή

Επισημαίνει, μάλιστα, ότι η μόνη κίνηση που έχει γίνει είναι η ίδρυση της Επιτροπής για την Καταπολέμηση των Ναρκωτικών και της Εγκληματικότητας στο ΑΠΘ, αλλά η μόνη δύναμη που έχει μέχρι στιγμής είναι η καταγραφή περιστατικών, χωρίς να έχει τη δικαιοδοσία να λάβει ενεργό ρόλο, καθώς και μέτρα».

Κατά την ίδια, στη σχετική πλατφόρμα καταγγελίας των φοιτητών καταγράφηκαν ήδη περισσότερες από 40 αναφορές!

«Η φύλαξη του πανεπιστημίου γίνεται μόνο μερικές μέρες τον μήνα. Ακόμη και όταν όμως κυκλοφορούν οι φύλακες κάνουν τα στραβά μάτια! Σε απόσταση αναπνοής να γίνεται η διακίνηση, αυτοί κοιτάνε άλλου, σαν να μη συνέβη τίποτα» γράφει η φοιτήτρια και καταλήγει: «Το θέμα δεν θα μείνει έτσι. Kινδυνεύει κάθε μέρα η ασφάλεια και η ζωή μας».

Θυμίζουμε ότι, πριν από τρεις ημέρες, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα γιατί πουλούσαν ναρκωτικά, ενώ υπάρχει και καταγγελία για απόπειρα βιασμού φοιτητριών μέσα στις τουαλέτες του ΑΠΘ από αλλοδαπούς. Κάτι πρέπει να γίνει… Εκπέμπουν «SOS» οι φοιτητές!

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα