Θράκη: Σήμα κινδύνου από την πρωτιά του DEB!

Πανηγυρίζει το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής για το «επίτευγμα» του κόμματος, που καθοδηγείται από την ΑγκυραΡεπορτάζ
Ν. Σταυρουλάκης

Σήμα κινδύνου στην «κοιμώμενη» Αθήνα στέλνει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στους ακριτικούς νομούς Ξάνθης και Ροδόπης στη Θράκη, καθώς το ελεγχόμενο απολύτως από την Τουρκία αποσχιστικό Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας – ΚΙΕΦ (DEB) φαίνεται ότι εξασφαλίζει την πρωτιά και στις δύο εκλογικές περιφέρειες.

Χθες, λίγη ώρα πριν από την ενσωμάτωση του συνόλου των εκλογικών τμημάτων στο τελικό αποτέλεσμα, το DEB ήταν πρώτο και στους δύο νομούς της Θράκης, με το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής να πανηγυρίζει για το «επίτευγμα».

Συγκεκριμένα, στον νομό Ξάνθης, με καταμετρημένο το 83,68% των ψήφων (στα 200 από τα 239 εκλογικά τμήματα), το DEB συγκέντρωνε το 24,86% των ψήφων (ώρα 21.30), ξεπερνώντας οριακά τη Νέα Δημοκρατία που συγκέντρωνε το 24,61% των ψήφων. Τις προηγούμενες ώρες, Ν.Δ. και DEB εναλλάσσονταν στην πρώτη θέση, με ελάχιστη διαφορά στα ποσοστά τους.

Την ίδια ώρα, στον νομό Ροδόπης, το τουρκοκαθοδηγούμενο DEB σημείωνε συντριπτική νίκη, συγκεντρώνοντας ποσοστό 35,65%, με τη Νέα Δημοκρατία να έρχεται δεύτερη και… καταϊδρωμένη, με μόλις 20,66% και με καταμετρημένο το 85,47% των ψήφων σε 247 από τα 289 εκλογικά τμήματα.

Πρόκειται για σημαντικά ποσοστά που καταγράφει το DEB, το οποίο εξυπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντα της Αγκυρας. Σύμφωνα με μαρτυρίες, τις πολιτικές καμπάνιες του αποσχιστικού κόμματος, που διοικείται από την Τσιγδέμ Ασάφογλου, ενισχύει ο μουσουλμάνος επιχειρηματίας Σαδίκ, γιος του γνωστού Αχμέτ Σαδίκ και φίλος του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, που με την ανοχή της Ελληνικής Πολιτείας έχει εξελιχθεί σε ισχυρό οικονομικό παράγοντα της περιοχής, αφού είναι εξαγωγέας βαμβακιού στην Ευρώπη.

Με το αποτέλεσμα αυτό, η εγκλωβισμένη στα δόκανα του τουρκικού προξενείου μουσουλμανική μειονότητα δηλώνει ηχηρό «παρών» στα πολιτικά πράγματα στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, οι μηχανισμοί της Αγκυρας ετοιμάζονται ήδη για «εντυπωσιακή πολιτική εμφάνιση» και στις επικείμενες εθνικές εκλογές.

Μειονοτικοί

Ηδη κύκλοι του προξενείου πανηγυρίζουν για τα αποτελέσματα και στις αυτοδιοικητικές εκλογές, καθώς στις τοπικές περιφέρειες, στις πρωτο-δεύτερες θέσεις βρίσκονται οπωσδήποτε μουσουλμάνοι μειονοτικοί υποψήφιοι.

Οπως σημειώνει στη «δημοκρατία» ο πολιτικός επιστήμονας Θεοφάνης Μαλκίδης, που παρακολουθεί θέματα της Θράκης, σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα, η έκβαση σε αυτούς τους δύο νομούς εξαρτάται πλέον απολύτως από τον τουρκικό παράγοντα, και συγκεκριμένα από το τουρκικό προξενείο, που έχει αναδειχθεί σε πόλο καθοδήγησης και χειραγώγησης του μουσουλμανικού πληθυσμού. «Το τουρκικό προξενείο λειτουργεί με όρους απαρτχάιντ, έχοντας καταφέρει να γκετοποιήσει τη μειονότητα, στα μέλη της οποίας απαγορεύει να κάνουν οποιαδήποτε άλλη εκλογική επιλογή πλην των σχηματισμών και των υποψηφίων που υποδεικνύει ο Τούρκος πρόξενος».

Σύνθημα του τουρκικού προξενείου σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση ήταν «ούτε μία ψήφος σε χριστιανό υποψήφιο», γραμμή την οποία θα τηρήσει και στις επικείμενες εκλογές.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα