Πριν επιλέξετε επιφάνεια συλλεκτών για τον ηλιακό σας, ρωτήστε τους ειδικούς της ESOLAR – ΣΥΜΦΕΡΕΙ!

Το κυριότερο μέρος ενός ηλιακού θερμοσίφωνα είναι οι ηλιακοί συλλέκτες (ή καθρέπτες), η επιφάνεια συλλογής της ηλιακής ακτινοβολίας.Η σωστή επιλογή συλλέκτη μπορεί να μας οδηγήσει μακροχρόνια σε εξοικονόμηση χρηάτων. Τα κυριότερα μέρη ενός συλλέκτη είναι τα ακόλουθα: 

► Πλάκα συλλογής της ηλιακής ακτινοβολίας

► Σωλήνες ροής  νερού

► Γυάλινο κάλυμα της πλάκας απορρόφησης 

► Πλαίσιο στερέωσης κρυστάλλου

Οι κρίσιμοι παράγοντες για την καλύτερη απόδοση του συστήματος είναι η μεγάλη απορροφητικότητα της πλάκας στην ηλιακή ακτινοβολία, ο μικρός συντελεστής εκπομπής της πλάκας στη μεγάλου μήκους κύματος ακτινοβολία και η μεγάλη αδιαφάνεια του κρυστάλλου για τη δεύτερη. Τα υλικά που προσφέρουν την καλύτερη σχέση απόδοσης-τιμής είναι γυαλί και επιφάνεια από αλουμίνιο ή χαλκό με επίστρωση τιτανίου. (επιλεκτικοί – selective). Τα τελευταία χρόνια αναπτύχθηκε ειδική τεχνολογία βαφής των συλλεκτικών επιφανειών με ειδικές βαφές που απορροφούν πολύ μεγάλο ποσοστό από την εκπίπτουσα ακτινοβολία. Οι βαφές αυτές ονομάζονται επιλεκτικές και οι συλλέκτες που φέρουν τη συλλεκτική επιφάνει βαμμένη με αυτού του είδους τη βαφή ονομάζονται επιλεκτικοί. Το χρώμα περιέχει τιτάνιο και εφαρμόζεται στη μεταλλική επιφάνεια.

Επίσης σημαντικό ρόλο παίζει και ο προσανατολισμός του συλλέκτη. Ο καλύτερος προσανατολισμός για την τοποθέτηση ηλιακών συλλεκτών είναι ο νότιος, για να εκμεταλλεύεται ο θερμοσίφωνας όσο περισσότερες ώρες ηλιοφάνειας γίνεται. Απόκλιση μέχρι 15 μοίρες από τον νότο δεν έχει μεγάλη επίπτωση στην απόδοσή του. Σε μεγαλύτερη απόκλιση παρατηρείται μείωση της απόδοσης. Ακόμα η κλίση του ηλιακού συλλέκτη πρέπει να είναι 20-50 μοίρες (ιδανική κλίση 45μοίρες). Μεγαλύτερη ή μικρότερη κλίση μειώνει την απόδοση.

Οι προβλεπόμενες συνδέσεις για την λειτουργία του είναι δύο υδραυλικές (είσοδος κρύου νερού, έξοδος ζεστού νερού χρήσης) και μία ηλεκτρική (ηλεκτρική αντίσταση). Στην είσοδο του κρύου νερού πρέπει να τοποθετηθεί βάνα για να είναι δυνατή η απομόνωσή του από το δίκτυο σε περίπτωση συντήρησης ή επισκευής. Καλό είναι στις υδραυλικές σωληνώσεις να τοποθετηθεί βαλβίδα ασφαλείας έναντι υπερπίεσης και αυτόματο εξαεριστικό, αν δεν υπάρχουν ήδη ενσωματωμένα από τον κατασκευαστή. Καλό είναι επίσης στην σωλήνωση για την έξοδο του ζεστού νερού χρήσης να τοποθετηθεί εξωτερικό μονωτικό περίβλημα.

Η ποιότητα και αξιοπιστία των Ελλήνων κατασκευαστών έχει οδηγήσει την εγχώρια αγορά στην παροχή εγγυήσεων μέχρι και 25 ετών, πράγμα πολύ σημαντικό.

Στο παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε  πως η μεγαλύτερη επιφάνεια συλλεκτών οδηγεί σε πολύ μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων καθώς και σε γρηγορότερη απόσβεση του συστήματος. Πριν την προμήθεια του ηλιακού σας συμβουλευτείτε τους μηχανικούς της εταιρείας μας, για να σας βοηθήσουν να κάνετε τη βέλτιστη επιλογή βάσει των αναγκών σας. ΣΥΜΦΕΡΕΙ!

Σύνδεσμος υπολογιστικού εργαλείου εξοικονόμησης ενέργειας-χρημάτων:

Δωρεάν Εργαλείο Υπολογισμού Εξοικονόμησης – Απόσβεσης Ηλιακού Θερμοσίφωνα ESOLAR

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το site της ESOLAR στο https://www.esolarshop.net/ ή καλέστε στο 2109601013 και σίγουρα κάποιος  από το ειδικά εξειδικευμένο στο αντικείμενο του ηλιακού προσωπικό της θα σας βοηθήσει να διαλέξετε τον καταλληλότερο για τις ανάγκες σας ηλιακό θερμοσίφωνα.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα