Η νίκη Βελόπουλου

Επεισε και πέτυχε εκεί που πολλοί δεν τα κατάφερανΑπό τον
δρα Απόστολο Κρητικόπουλο*

Πολλές εκπλήξεις είχαμε με τα αποτελέσματα των προχθεσινών τριπλών εκλογών. Στις ευρωεκλογές, όπου είναι και πιο διακριτά τα αποτελέσματα, η Ν.Δ. κέρδισε συντριπτικά τον ΣΥΡΙΖΑ με πάνω από 9 μονάδες διαφορά, το ΚΙΝ.ΑΛ. ήταν τρίτο κόμμα μεν, αλλά με μικρότερο ποσοστό από την ΕΛΙΑ (και τα δύο ουσιαστικά είναι το ΠΑΣΟΚ) του 2014, η Χρυσή Αυγή έπαθε πανωλεθρία και έχασε τη μισή δύναμή της, ενώ πολλοί περίμεναν να ωφεληθεί από την οργή πολλών για την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών, ο μαρξιστής οικονομολόγος Βαρουφάκης με το Μέρα25, αψηφώντας κάθε δημοσκόπηση που δεν τον εμφάνιζε πουθενά, κατάφερε και ξεπέρασε το 3%, προφανώς εκμεταλλευόμενος διαρροές από τη νεολαία κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ και του Ποταμιού.

Τα τρία κοινοβουλευτικά μικρά κόμματα, ΑΝ.ΕΛ., Ποτάμι και Ενωση Κεντρώων, καταποντίστηκαν, εισπράττοντας την οργή του κόσμου τόσο για τους εσφαλμένους χειρισμούς στο θέμα του Σκοπιανού όσο και για την εμφανή, ρητή ή έμμεση στήριξη που έδωσαν στον Τσίπρα.
Τα εξωκοινοβουλευτικά πατριωτικά κόμματα βυθίστηκαν στη λήθη και στα μικρά ποσοστά. ΛΑΟΣ μαζί με ΠΑΤΡΙΕ και Νέα Δεξιά απέτυχαν να φέρουν αποτελέσματα που θα τους έδιναν ελπίδες για βουλευτική παρουσία σε εθνικές εκλογές. Μαζί με το γεγονός της προκήρυξης πρόωρων εκλογών από τον Τσίπρα σε λίγες εβδομάδες, καθίσταται αδύνατο για τα κόμματα αυτά να αναστρέψουν τα ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά τους.

Ομως, ένα από τα εξωκοινοβουλευτικά συντηρητικά κόμματα δεν απέτυχε. Η Ελληνική Λύση του κ. Βελόπουλου έκανε την τεράστια έκπληξη και κατάφερε να έχει πάνω από 4 μονάδες στις ευρωεκλογές, με τον ηγέτη της να μπαίνει στην Ευρωβουλή.

Λειτουργώντας μεθοδικά τους τελευταίους μήνες, κυρίως στις περιοχές της Μακεδονίας, με έντονη τηλεοπτική παρουσία από τον ιδιαίτερα έμπειρο μπροστά σε κάμερες επικεφαλής του κόμματος και με αρκετά απλή, ευκολονόητη και ξεκάθαρη πολιτική ατζέντα, με έμφαση στα εθνικά και τα πατριωτικά ζητήματα, ο Κυριάκος Βελόπουλος έπεισε το κοινό των ψηφοφόρων και πέτυχε εκεί όπου πολλοί άλλοι δεν τα κατάφεραν.

Πολλοί τού επιτίθενται λόγω του παρελθόντος του στα κοινοβουλευτικά έδρανα, επειδή στήριξε το Μνημόνιο, ή της παρουσίας του σε τηλεπωλήσεις, όταν προωθούσε προϊόντα σχετικά με την Ορθοδοξία μας.

Εγώ, όμως, στέκομαι στη νίκη του. Δεν μπορεί κανείς να αψηφήσει το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή κατάφερε κάτι ουσιαστικό και αποτελεί την ανερχόμενη δύναμη στον πατριωτικό και συντηρητικό χώρο.
Προσωπικά, θα παρακολουθήσω με μεγαλύτερο ενδιαφέρον την πορεία του προς τις εθνικές εκλογές.

Καλή επιτυχία, κ. Βελόπουλε.

*Διδάκτωρ Πληροφορικής (twitter: @kritikopoulos)

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα