Απάντησε με εξώδικο η Τουλουπάκη!

Κάνει λόγο για συκοφαντίες εκ μέρους του Ι. Αγγελή στην υπόθεση Novartis. Αγρια εκμετάλλευση από Ν.Δ., ΚΙΝ.ΑΛ., Σαμαρά χηρή απάντηση μέσω εξωδίκου έδωσε η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη σε δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, με το οποίο επανήλθε στην επικαιρότητα η αναφορά που είχε συντάξει ο πρώην εποπτεύων της Εισαγγελίας Διαφθοράς, αντιεισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής, κατά την αποχώρησή του από τη θέση τον περασμένο Ιανουάριο. 

Η κυρία Τουλουπάκη στην εξώδικη επιστολή της διευκρινίζει πρώτα απ’ όλα ότι τα εξιστορούμενα από τον κ. Αγγελή «έχουν κριθεί και αξιολογηθεί από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα ως απολύτως αβάσιμα και αναξιόπιστα» και πως «η υπόθεση αρχειοθετήθηκε, δικαιώνοντας πλήρως τη δική μας πλευρά για τα όσα αναληθή και συκοφαντικά ανέφερε ο κ. Αγγελής σε βάρος μου, για τα οποία έχω επιφυλαχθεί να ασκήσω όλα τα νόμιμα δικαιώματά μου».

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Αγγελής, έπειτα από δημοσιεύματα της «δημοκρατίας», είχε αρνηθεί ότι οι αμερικανικές Αρχές είχαν εκφράσει την επιθυμία να παραδώσουν αποδεικτικό υλικό για έναν από τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης, το οποίο ο ίδιος δεν παρέλαβε, και είχε κάνει λόγο για κατάχρηση εξουσίας εκ μέρους της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

Για τις διαρροές

Στην εξώδικη επιστολή της η κυρία Τουλουπάκη επισημαίνει ακόμη ότι είναι «ιδιαιτέρως λυπηρό και εξόχως προβληματικό να διαρρέουν έγγραφα από πειθαρχική προκαταρκτική διαδικασία και δη αρχειοθετηθείσα».

Μετά το δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας, τόσο από τη Νέα Δημοκρατία όσο και από το ΚΙΝ.ΑΛ. έσπευσαν να κάνουν δηλώσεις για την υπόθεση Novartis. «Ενισχύει τη διάχυτη πλέον πεποίθηση των πολιτών ότι στην υπόθεση Novartis υπήρξε μια οργανωμένη πολιτική σκευωρία με στόχο τη σπίλωση συγκεκριμένων πολιτικών, ανάμεσα στους οποίους είναι δύο πρώην πρωθυπουργοί και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος.

Ας γνωρίζουν όλοι ότι η αλήθεια στην εν λόγω υπόθεση θα λάμψει πολύ σύντομα» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Πειραιώς, την ίδια ώρα που ο Αντώνης Σαμαράς έκανε λόγο για «μια σκευωρία χωρίς προηγούμενο· χειρότερη τελικά απ’ ό,τι καταγγέλλαμε κι εμείς που υπήρξαμε ο στόχος της».

Την άποψη ότι με τα νέα δεδομένα «αλλάζει όλη η εικόνα της υπόθεσης» εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Αδωνις Γεωργιάδης, ενώ η Φώφη Γεννηματά σημείωσε: «Η σιωπή της κυβέρνησης είναι εκκωφαντική. Κύριε Τσίπρα, έχετε βαριές ευθύνες για την πλεκτάνη και οφείλετε συγκεκριμένες απαντήσεις. Ο,τι και να κάνετε, όμως, η συγκάλυψη δεν θα περάσει».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα