Κεφαλογιάννη: «Ο κ. Τσίπρας προσέβαλε τους Ελληνες»

Η Ολγα Κεφαλογιάννη αποτιμά τη νίκη της Ν.Δ. στις πρόσφατες εκλογές και θέτει το διακύβευμα για τις κάλπες του ΙουλίουΣυνέντευξη στον
Φίλιππο Πανταζή

Το δίλημμα των εθνικών εκλογών είναι αν η Ελλάδα θα κοιτάξει μπροστά ή θα μείνει κολλημένη στον διχαστικό λόγο και στις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ» τονίζει η Ολγα Κεφαλογιάννη. Η βουλευτής Α΄ Αθηνών της Ν.Δ. υπογραμμίζει ότι το μήνυμα των εκλογών των δύο προηγούμενων Κυριακών είναι μια «ηχηρή αποδοκιμασία» της πολιτικής και της ηθικής της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα. 

Η κυρία Κεφαλογιάννη σημειώνει ότι η Ν.Δ. αντιμετωπίζει τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών ως το πρώτο βήμα για την πολιτική αλλαγή στις 7 Ιουλίου και ως «εντολή ευθύνης» προς τη Ν.Δ. Η κυρία Κεφαλογιάννη προσθέτει ότι η Ν.Δ. θα επιδιώξει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και θα αναζητήσει ευρύτερες συναινέσεις, ακόμα κι αν σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μετά και τις επαναληπτικές εκλογές της περασμένης Κυριακής, πώς αποτιμάτε συνολικά τα αποτελέσματα ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών καλπών;
Η πρωτιά και η σημαντική διαφορά της Ν.Δ. στις ευρωπαϊκές κάλπες, το χρώμα του χάρτη στις περιφέρειες, όπου πρώτη φορά ένα και μόνο κόμμα εξασφαλίζει τις 12 από τις 13 περιφέρειες της χώρας, και, φυσικά, ο αριθμός των δήμων στους οποίους επικράτησαν στελέχη της παράταξης είναι από μόνα τους εντυπωσιακά. Θα τολμούσα να πω, ιστορικά. Στις κάλπες ανατράπηκαν πολιτικοί και εκλογικοί συσχετισμοί δεκαετιών, σηματοδοτώντας την πολιτική αλλαγή που επιθυμούν οι πολίτες. Πρόκειται για μία ηχηρή αποδοκιμασία του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησής του. Τόσο στο οικονομικό πεδίο, με την υπερφορολόγηση των πολιτών, όσο και στο πεδίο της κυβερνητικής ηθικής με τους «Πολάκηδες», τις παρεμβάσεις στους θεσμούς, ακόμη και τα βαπτισμένα ως «13η σύνταξη» προεκλογικά βοηθήματα. Προσέξτε, για χιλιάδες πολίτες αυτό το βοήθημα ήταν μια ανάσα. Ωστόσο, ο τρόπος χορήγησής του από την κυβέρνηση αποδοκιμάστηκε διότι αποτέλεσε προσβολή στην αξιοπρέπεια της Ελληνίδας και του Ελληνα. Εμείς δεν πανηγυρίζουμε. Αντιμετωπίζουμε το αποτέλεσμα ως το πρώτο βήμα για την πολιτική αλλαγή που θα συντελεστεί στις εθνικές κάλπες. Το αντιμετωπίζουμε ως εντολή ευθύνης. Συνεχίζουμε με σοβαρότητα, σεμνότητα και σχέδιο για την Ελλάδα.

Πού θα κριθεί το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου και ποιο είναι το δίλημμα αυτών;
Το δίλημμα της 7ης Ιουλίου είναι αν η Ελλάδα θα κοιτάξει μπροστά, υιοθετώντας τις βέλτιστες πρακτικές για εξωστρέφεια, ανάπτυξη, νέες θέσεις εργασίας, νέο πλούτο για όλους, ή αν θα μείνει κολλημένη στον διχαστικό λόγο και στις εμμονές του κ. Τσίπρα. Είναι βέβαιο ότι ο απερχόμενος πρωθυπουργός θα επιδιώξει να αναβιώσει διλήμματα του παρελθόντος, να διχάσει εκ νέου τους Ελληνες. Και θα το πράξει διότι δεν γνωρίζει τίποτε άλλο παρά μόνον αυτό. Εμείς, από την πλευρά μας, απευθυνόμαστε σε όλες τις Ελληνίδες, σε όλους τους Ελληνες, ανεξαρτήτως τι ψήφισαν στο παρελθόν. Μιλάμε για το μέλλον, για μια Ελλάδα ασφάλειας και ευημερίας για όλους. Με σχέδιο, με διάθεση για τομές και ρήξεις, με ιδεολογική προμετωπίδα τον κοινωνικό φιλελευθερισμό που είναι υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, αλλά έχει στον πυρήνα της πολιτικής πρακτικής του τον άνθρωπο.

Γιατί η Ν.Δ. αρνήθηκε να συναινέσει στην πρόταση της κυβέρνησης για ορισμό της ηγεσίας της Δικαιοσύνης από κοινού;
Διότι επρόκειτο για μία υποκριτική κίνηση της κυβέρνησης, υπαγορευμένη όχι μόνον από τις διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης αλλά και από τον καταιγισμό αντιδράσεων όλου του νομικού κόσμου απέναντι στους χειρισμούς του κ. Τσίπρα και των υπουργών του. Η Ν.Δ. δεν ήταν δυνατόν να συναινέσει σε μια εξόφθαλμα αντιθεσμική διαδικασία. Μία πράξη ουσιαστικά αντισυνταγματική και παράνομη. Αντισυνταγματική γιατί μια κυβέρνηση που έχει προκηρύξει εκλογές είναι επί της ουσίας υπηρεσιακή και ως εκ τούτου μπορεί να προβαίνει μόνον σε πράξεις διαχείρισης τρεχουσών υποθέσεων εν όψει των εκλογών. Και παράνομη διότι ο νόμος 2190/94 ρητά απαγορεύει, κατά την προεκλογική περίοδο, οποιονδήποτε διορισμό σε θέση δημοσίου υπαλλήλου ή λειτουργού.

«Με τους πολλούς ή με τις ελίτ;» είναι το ερώτημα που θέτει ο Αλέξης Τσίπρας. Τι απαντάτε;
Εμείς απαντάμε με δύο λέξεις: Με όλους. Στο ερώτημα του κ. Τσίπρα όμως απάντησε με εκκωφαντικό τρόπο ο ίδιος ο ελληνικός λαός. Αν ο πρωθυπουργός αποφασίσει να επιμείνει στα ίδια πλαστά διλήμματα, δεν θα τον ακολουθήσουμε. Θα εξακολουθούμε να εστιάζουμε στο σχέδιό μας για χαμηλότερους φόρους και εισφορές, νέες και καλές δουλειές και ασφάλεια για όλους. Θα μιλήσουμε για το αύριο που ενδιαφέρει τους πολίτες, όχι για το χθες στο οποίο έχει μείνει κολλημένος ο ΣΥΡΙΖΑ.

—-

«Θα αναζητήσουμε συναινέσεις ακόμη και αυτοδύναμοι»

Σε περίπτωση που το κόμμα σας δεν είναι αυτοδύναμο, με ποιο κόμμα θεωρείτε πως θα μπορούσε να συνεργαστεί και να συγκυβερνήσει;
Είμαι απόλυτα σίγουρη για την ισχυρή εντολή που θα δώσουν οι πολίτες στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη στις 7 Ιουλίου. Εμείς, στο διάστημα που απομένει, θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να πείσουμε κάθε συμπολίτη μας ότι αξίζουμε την εμπιστοσύνη του. Στεκόμαστε με απόλυτο σεβασμό απέναντι στη λαϊκή ετυμηγορία, όχι μόνον των ευρωπαϊκών και αυτοδιοικητικών εκλογών, αλλά και αυτή της 7ης Ιουλίου. Στόχος μας είναι η διαμόρφωση της ευρύτατης κοινωνικής πλειοψηφίας, ενός μετώπου προόδου, λογικής και ενότητας. Αυτό το κύμα, που εκφράστηκε ήδη στις κάλπες, δεν έχω αμφιβολία ότι θα είναι πλειοψηφικό και στις 7 Ιουλίου. Από εκεί και πέρα, για να μη νομίζετε ότι υπεκφεύγω, ακόμη και αυτοδύναμοι θα αναζητήσουμε συναινέσεις με τις δυνάμεις που έχουν στον ιδεολογικό τους πυρήνα τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, τον σεβασμό στους θεσμούς, την εμπέδωση συνθηκών ασφάλειας και ανάπτυξης για τη χώρα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα