ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΚΡΑΤΟΣ

Οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για το ζητούμενο της ανάπτυξηςΑπό τον
Κώστα Κατσαφάδο*

Σε λίγες ημέρες οι πολίτες θα κληθούν να επισφραγίσουν με την ψήφο τους στις εθνικές εκλογές το μήνυμα που έστειλαν τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Θέλουμε να πιστεύουμε -και αυτός είναι ο στόχος μας- ότι θα πείσουμε να έρθουν κοντά μας και να μας εμπιστευτούν ακόμη και αυτοί που στην πρόσφατη αναμέτρηση δεν μας έδωσαν την ψήφο τους. Να στηρίξουν την προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας για μια αυτοδύναμη Ελλάδα, που θα μπορεί να δώσει απαντήσεις που ζητούν οι ίδιοι οι πολίτες για την επόμενη ημέρα.

Ο πρώτος λόγος, λοιπόν, για να μας στηρίξει κάποιος είναι γιατί πιστεύει ότι έχουμε τη σωστή πολιτική. Εάν το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας είναι για το πώς θα μειωθούν οι φόροι, αν πιστεύουν ότι πρώτη προτεραιότητα πρέπει να είναι η προσέλκυση επενδύσεων για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, αν πιστεύουν ότι πρώτη προτεραιότητα πρέπει να είναι να έχουμε ασφάλεια στις γειτονιές, αυτή είναι η ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας.

Για να μπορέσουμε όμως να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των πολιτών, που ακόμη και σήμερα ταλαιπωρούνται στις συναλλαγές τους με το κράτος, πρέπει να φτιάξουμε κράτος. Να αξιοποιήσουμε την τεχνολογία, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε τη ζωή των πολιτών ευκολότερη, αξιοποιώντας παράλληλα τις γνώσεις των δημοσίων υπαλλήλων, που για εμάς είναι κρατικοί λειτουργοί και αξιωματούχοι στην υπηρεσία του πολίτη.

Το αίτημα -τότε το είχαμε πει «επανίδρυση του κράτους»- παραμένει και σήμερα εξαιρετικά επίκαιρο, αλλά είναι ένα αίτημα το οποίο θα γίνει πράξη με τους δημοσίους υπαλλήλους συμμάχους σε αυτήν την προσπάθεια. Αυτό θα είναι το πρώτο μας μέλημα και αυτό θα καταγραφεί στο πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσουμε ως κυβέρνηση. Η εφαρμοσμένη, δηλαδή, πολιτική μας για ένα κράτος αξιόπιστο, συνεπές, που θα μπορεί να ανταποκριθεί στα σημερινά δεδομένα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, με στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών σε κάθε επίπεδο.

Γι’ αυτό πιστεύω ότι η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να είναι ισχυρή και αποτελεσματική, ώστε να εξασφαλίζει από τη μία -και πάνω απ’ όλα- την κυβερνητική σταθερότητα και από την άλλη την υλοποίηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να δώσουμε έμφαση στο ζητούμενο της ελληνικής οικονομίας, που είναι η ανάπτυξη. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να μεγαλώσουμε την πίτα, ώστε να μπορέσει αυτή η πίτα μετά να κατανεμηθεί δίκαια.

*Βουλευτής της Ν.Δ. στην Α΄ Πειραιώς και Νήσων

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα