Πήγαν να πετάξουν καθηγητή του ΑΠΘ από τον 7ο

Απίστευτο κι όμως αληθινό αυτό που συνέβη χθες το μεσημέρι στο ΑΠΘ, όταν μέλη των…… Φοιτητικών Συλλόγων Φιλολογίας, Νομικής, Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής μπήκαν στην αίθουσα της Συγκλήτου και ζήτησαν να μάθουν τα θέματα ημερήσιας διάταξης και πότε έχει προγραμματιστεί η επόμενη συνεδρίαση!

Υποστήριξαν δε ότι πρέπει ν’ απομακρυνθεί ο «φασίστας μπράβος από τη φοιτητική λέσχη», πρεσάροντας τον καθηγητή, που είναι και μέλος της Συγκλήτου, τον οποίο προσπάθησαν να… πετάξουν από τον 7ο όροφο! Ο καθηγητής αντέδρασε και γρονθοκόπησε έναν φοιτητή που πλησίασε απειλητικά κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του οργάνου και η Πρυτανεία δημοσιοποίησε ότι ο ακαδημαϊκός αντέδρασε «όταν πήγαν να τον ρίξουν από τον 7ο όροφο»!

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Η 30μελής ομάδα φοιτητών εισέβαλε βίαια στα γραφεία, όπου προπηλάκισαν, φώναξαν συνθήματα, έβρισαν, απείλησαν, άσκησαν σωματική βία σε φύλακες, εργαζομένους, παρευρισκόμενους καθηγητές, στον πρύτανη και τους αντιπρυτάνεις. Τηλεοπτικό συνεργείο που έτυχε να βρίσκεται στον χώρο για άλλον σκοπό αναγκάστηκε διά της βίας να σβήσει οποιαδήποτε καταγραφή. Αυτή τη φορά ασκήθηκε έντονη σωματική βία κατά παρευρισκόμενου καθηγητή. Συγκεκριμένα, του αφαίρεσαν το κινητό για να σβήσουν οποιαδήποτε καταγραφή γεγονότων, τον γρονθοκόπησαν και τον εξώθησαν βίαια προς παρακείμενο ανοιχτό παράθυρο, με κίνδυνο να πέσει από τον 7ο όροφο. Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα»!

Η Σύγκλητος αναφέρει πως αξίωση καταφανώς παράνομη είναι το κύριο αίτημα της ομάδας αυτής να παρίσταται στις συνεδριάσεις. «Η Σύγκλητος είναι ένα αντιπροσωπευτικό σώμα διοίκησης, το οποίο δεν νομιμοποιείται, με βάση τη νομοθεσία, να συνεδριάζει με την παρουσία τρίτων στην αίθουσα. Η Σύγκλητος του ΑΠΘ επανειλημμένα έχει δηλώσει ότι δέχεται εκπροσώπους φοιτητών, αλλά όχι ομάδες που προσπαθούν να επιβάλουν την άποψή τους με τη βία» σημειώνεται στην ανακοίνωση. Οι πρυτανικές Αρχές ενημέρωσαν το υπουργείο Παιδείας, την Εισαγγελία και την Αστυνομία για τα γεγονότα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα