Πρεμιέρα σήμερα για τα Γενικά Λύκεια στις Πανελλαδικές

Στα θρανία των εξεταστικών κέντρων κάθονται σήμερα οι περίπου 80.000 υποψήφιοι των ημερήσιων και εσπερινών γενικών λυκείων……για την εξέταση στην Νεοελληνική Γλώσσα, που ανοίγει την αυλαία των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων.

Στις 10 Ιουνίου θα εξεταστούν τα Αρχαία Ελληνικά και τα Μαθηματικά, ανάλογα με την ομάδα Προσανατολισμού. Την Τετάρτη 12 Ιουνίου θα συνεχιστεί η εξέταση με τα μαθήματα Ιστορία, Φυσική και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον, ενώ την Παρασκευή 14 Ιουνίου οι υποψήφιοι θα εξεταστούν σε Λατινικά, Χημεία και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Το βασικό εξεταστικό σκέλος θα ολοκληρωθεί στις 18 Ιουνίου με τη Βιολογία Θετικών Σπουδών Γενικής Παιδείας.

Οι υποψήφιοι διεκδικούν 78.335 θέσεις στις Σχολές, στα Τμήματα και στις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις των Τμημάτων των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο αριθμός εισακτέων είναι αυξημένος κατά 3.643 σε σχέση με τον αριθμό εισακτέων του 2018, που ήταν 74.692. Στα νέα Τμήματα που δημιουργήθηκαν στα ανώτατα ιδρύματα ο συνολικός αριθμός εισακτέων για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 ανέρχεται σε 25.123.

Χθες οι υποψήφιοι από τα ΕΠΑ.Λ. διαγωνίστηκαν στη Νέα Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, με τα θέματα να χαρακτηρίζονται από την Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών ως απλά και κατανοητά, τα οποία ανταποκρίνονται στη διδακτέα ύλη των υποψηφίων, ενώ υπήρχε η δυνατότητα οι υποψήφιοι να παρουσιάσουν τις δικές τους απόψεις.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα