Πρόκληση: Οι Αλβανοί έφτιαξαν εθνική ομάδα Τσαμουριάς (!!!)

Θρασύτατη αλβανική πρόκληση! Επαιξε στο διεθνές τουρνουά ποδοσφαίρου CONIFA,  οργάνωσης που στηρίζει δήθεν μειονοτικούςAνεξέλεγκτος ο αλβανικός εθνικισμός επανέρχεται με θράσος επιθετικά προς την Ελλάδα, αφού βλέπουν ότι η ελληνική κυβέρνηση, που έδωσε το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» στα Σκόπια, ίσως να έδινε και το όνομα «Τσαμουριά» στη Βόρεια Ηπειρο, έτσι όπως κατάντησαν την Ελλάδα οι συριζαίοι…

Η «Δημοκρατία της Τσαμουριάς», που φυσικά είναι ανύπαρκτη, προσπαθεί να περάσει μηνύματα μέσα από το λαϊκότερο άθλημα του κόσμου, το ποδόσφαιρο. Βρήκε λοιπόν αυτή τη διέξοδο για να αρχίσει να προπαγανδίζει, έστω σε τριτοκοσμικές χώρες (και όχι μόνο), το όνομα της Τσαμουριάς, ζητώντας την… αυτονομία της στη Βόρεια Ηπειρο!
Η οργάνωση που φιλοξένησε την εθνική ομάδα της «Τσαμουριάς» λέγεται CONIFA και στηρίζει «μειονοτικούς», αλλά και κράτη που ζητούν αυτονομία.

Αλυτρωτισμός

Ετσι λοιπόν προέκυψε και εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της «Δημοκρατίας της Τσαμουριάς», με διεθνή μάλιστα παρουσία, καθώς και στο εσωτερικό της Αλβανίας αλλά και στην αλβανική διασπορά συνεχίζουν να καλλιεργούνται ο εθνικισμός και αλβανικός αλυτρωτισμός και μεγαλοϊδεατισμός με κάθε τρόπο.
Η «εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Δημοκρατίας της Τσαμουριάς» φέρεται μάλιστα τις προηγούμενες ημέρες ότι κατέγραψε νίκες στο ενεργητικό της σε τουρνουά ποδοσφαίρου που οργάνωσε η CONIFA.

Παραδοσιακά, η ελληνική κυβέρνηση αδιαφορεί για τις απειλές που έρχονται από τους Αλβανούς και δεν κάνει τις απαραίτητες παρεμβάσεις για να περιορίσει την προπαγανδιστική δράση των εξτρεμιστών. Καμία προεκλογική περίοδος και κανένα οικονομικό μέτρο δεν πρέπει να «θάβουν» τα εθνικά μας θέματα.

Μάλιστα, το γεγονός ότι προβάλλεται ως ομάδα της «Δημοκρατίας της Τσαμουριάς» γεννά σοβαρό θέμα νομιμότητας καθώς πρακτικά αμφισβητεί την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας, αφού αναφέρεται σε de facto «κρατική οντότητα» και συνεπώς θα έπρεπε να είχε τεθεί σε διπλωματικό επίπεδο από την Αθήνα τόσο στα Τίρανα όσο και στην Ολλανδία, όπου φέρεται ότι έχει την έδρα της η «εθνική ομάδα της Δημοκρατίας της Τσαμουριάς», αλλά και σε χώρες όπου διεξάγονται τα πρωταθλήματα, και να έχει ζητηθεί η λήψη μέτρων κατά της παράνομης αυτής οργάνωσης.

Στην CONIFA, εκτός από την ποδοσφαιρική ομάδα της «Δημοκρατίας της Τσαμουριάς», εκπροσωπούνται επίσης, μεταξύ άλλων, το ψευδοκράτος, το Νταρφούρ, η Δ. Σαχάρα, η Ζανζιβάρη, το Κουρδιστάν, το Παντζάμπ, το Θιβέτ, η Αμπχαζία, η Κριμαία, η Δημοκρατία του Ντονέτσκ, η Σαρδηνία, η Ν. Οσετία ή το Κεμπέκ και το Κιριμπάτι.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της ομοσπονδίας, όμως, προβάλλεται μια προκλητική εικόνα, καθώς στην παρουσίαση της «Τσαμουριάς» περιγράφεται ως ο «όρος που χρησιμοποιείται σήμερα κυρίως από τους Αλβανούς για μέρη της παραθαλάσσιας περιοχής της Ηπείρου στη νότια Αλβανία και την ιστορική ελληνική περιοχή της Ηπείρου, που παραδοσιακά συνδέεται με τον πληθυσμό που ομιλεί την αλβανική γλώσσα και ονομάζονται Τσάμηδες».

Ποιος μπορεί να «ξυπνήσει» τη Βουλή;

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα