ΠΡΩΤΑ Η ΠΑΤΡΙΔΑ

«Θα πολεμούσατε, ακόμα κι αν δεν συμφωνούσατε πολιτικά με την ηγεσία της χώρας»;Από τον
δρα Απόστολο Κρητικόπουλο*

Εκπληξη μου προκαλεί η αντίδραση διαφόρων μπροστά στο ενδεχόμενο πολεμικής σύγκρουσης με την άκρως επιθετική γειτονική μας χώρα Τουρκία, η οποία έχει υψώσει επικίνδυνα τον υδράργυρο στο Αιγαίο, αφού προσπαθεί να ξεκινήσει γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της χώρας-θυγατέρας της Ελλάδος: στην Κύπρο μας. Πολλοί αρθρογράφοι του φιλελεύθερου χώρου, που στηρίζουν ρητά ή υποκρυπτόμενα τη Νέα Δημοκρατία, αφενός θέτουν αρχικά υπό αμφισβήτηση τη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ υπό την αρχηγία του κ. Τσίπρα και αφετέρου υπονοούν ότι δεν θα έπρεπε να ακολουθήσει κανείς μη αριστερός πολίτης διαταγή από τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού «σε λίγες ημέρες δεν θα είναι κυβέρνηση και θα αναλάβει η Ν.Δ.».

Βασιζόμενος σε αυτό το περιστατικό ολιγωρίας και αναζήτησης δικαιολογιών για φυγοστρατία μπροστά σε ενδεχόμενο πολέμου, θυμήθηκα μία από τις ερωτήσεις στο πολιτικό τεστ κατάταξης σε διαγράμματα Νόλαν, ώστε να καθορίζεται πόσο δεξιός – πατριώτης ή αριστερός – άπατρις είναι κάποιος: «Θα πολεμούσατε ποτέ για την πατρίδα σας, ακόμα κι αν δεν συμφωνούσατε πολιτικά με την ηγεσία της ή αν δεν συμφωνούσατε με τους λόγους της πολεμικής σύρραξης;»

Η προφανής απάντηση για έναν πατριώτη είναι ένα ηχηρό ΝΑΙ. Οσοι από εμάς υπηρετήσαμε υπερήφανα τη θητεία μας στις Ενοπλες Δυνάμεις θυμόμαστε πολύ καλά τον στρατιωτικό όρκο που ορίζει: «Ορκίζομαι να φυλάττω πίστη εις την πατρίδα. Υπακοή εις το Σύνταγμα, τους νόμους και τα ψηφίσματα του κράτους. Υποταγήν εις τους ανωτέρους μου. Να εκτελώ προθύμως και άνευ αντιλογίας τας διαταγάς των». Οι δεξιοί πιστεύουμε ακράδαντα στην ιεραρχική δομή, είμαστε βαθύτατα δημοκρατικοί και θα ακολουθήσουμε πιστά οποιαδήποτε οδηγία δοθεί από κάθε νόμιμη κυβέρνηση.

Θα βάλω τέλος στα όνειρα κάποιων ελιτιστών – διεθνιστών φιλελεύθερων, που θεωρούν ότι αν ξεσπάσει πόλεμος, θα πάνε με την ησυχία τους στο αεροδρόμιο και ψωνίζοντας με την άνεσή τους από τα Duty Free θα απογειωθούν ανεμπόδιστα με την πτήση τους, λιποτακτώντας στα ξένα με ευκολία, ενώ από ψηλά θα βλέπουν να βομβαρδιζόμαστε εμείς, η λειτουργική, αναλφάβητη πλέμπα που θα μείνει για να δώσει μάχη σε έναν «πόλεμο που δεν αξίζει».

Σας εγγυώμαι, κανείς σας δεν θα λιποτακτήσει, κανείς σας δεν θα έχει το «βύσμα» που θα τον σώσει, κανείς σας δεν θα επικαλεστεί οποιονδήποτε λόγο για να αποφύγει όποια μάχη χρειαστεί. Εμείς οι πατριώτες θα το φροντίσουμε αυτό, θα φροντίσουμε να σταθούμε απέναντι στον προαιώνιο Ανατολίτη εχθρό όλοι μας οι Ελληνες, με την αξία που έχουμε κληρονομήσει εξ αίματος και εκ παραδόσεων από τους προγόνους μας.

*Διδάκτωρ Πληροφορικής
(twitter: @kritikopoulos)

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα