Και νανο-drone κατάσκοπος στο τουρκικό οπλοστάσιο!

Το παρουσίασε χθες στην Πόλη σε διεθνή έκθεση αεροναυπηγικήςΑπό την 
Έλενα Στάθου – Ελευθερόγλου

Ο στρατός αλλά και οι υπηρεσίες ασφαλείας της Τουρκίας πολύ σύντομα θα αποκτήσουν ακόμη ένα υπερσύγχρονο όπλο, ικανό για επιτήρηση, επιχειρήσεις διάσωσης και -προπάντων- συλλογή πληροφοριών.

Πρόκειται για ένα νανο-drone, το οποίο κατασκευάστηκε από την κορυφαία τουρκική αμυντική εταιρία Aselsan και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό χθες, κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης αεροναυπηγικής Teknofest που γίνεται στο αεροδρόμιο «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης.

Το μικροσκοπικό, μη επανδρωμένο αεροσκάφος εξαιτίας του μεγέθους του είναι εξαιρετικά αθόρυβο και περνά σχεδόν απαρατήρητο, όπως ακριβώς ήθελαν οι κατασκευαστές του.

Έχει την ικανότητα να πετά τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους, μπορεί να παραμείνει στον αέρα επί 25 λεπτά και να μεταδώσει ζωντανή εικόνα από απόσταση 1,5 χιλιομέτρου!

Το νανο-drone αναμένεται να παραδοθεί στις ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας σε έναν χρόνο και εκτιμάται ότι θα αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμο στις μυστικές υπηρεσίες της χώρας.

Τα τεχνολογικά επιτεύγματα της Τουρκίας, ωστόσο, δεν φαίνεται να σταματούν εδώ. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ρωσικής Υπηρεσίας Διαστήματος Roscosmos Ντμίτρι Ρογκόζιν, ο οποίος μίλησε χθες στο πρακτορείο Αναντολού, η Αγκυρα διαθέτει όλα τα φόντα για να μπει στον κατάλογο με τις μεγάλες δυνάμεις τους Διαστήματος και η Ρωσία είναι πρόθυμη να τη βοηθήσει σε αυτό.

Πάντως, ο πρόεδρος Ερντογάν προτού φτάσει στο Διάστημα θέλει πρώτα πάση θυσία να εγκαθιδρύσει την -περιβόητη πια- ζώνη ασφαλείας στη βόρεια Συρία, όπου σύμφωνα με τον «σουλτάνο» θα μπορούσαν να επανεγκατασταθούν 2.000.000-3.000.000 Σύροι που βρίσκονται στην Τουρκία ή στην Ευρώπη.

Ο Τούρκος πρόεδρος, κατά τη διάρκεια ομιλίας του χθες στην Αγκυρα, επανέλαβε -για πολλοστή φορά- ότι αν η ζώνη ασφαλείας δεν δημιουργηθεί μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, η Αγκυρα θα θέσει σε εφαρμογή «τα δικά της επιχειρησιακά σχέδια».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα