Ο Ερντογάν έκανε πλάκα στην ελληνική αντιπροσωπία

«Θα μπορούσατε να πάρετε αντίγραφο της συμφωνίας από τον Λίβυο πρέσβη αλλά… τον απελάσατε» είπε στον ΜητσοτάκηΕτοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα σε όλα τα επίπεδα. Η συμπεριφορά της Τουρκίας πρέπει να μας προβληματίζει, αλλά όχι να μας φοβίζει» υπογράμμισε χθες ο υπουργός Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος αποκάλυψε λεπτομέρειες από το παρασκήνιο της έκτακτης συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν στο Λονδίνο.

Ο υπουργός Αμυνας διέψευσε ότι κατά την προχθεσινή συνάντηση ο κ. Ερντογάν ενημέρωσε λεπτομερώς την ελληνική πλευρά για τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης, αν και ζητήθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κατατεθούν στοιχεία για το περιεχόμενο και τους σχετικούς όρους.

Προκάλεσε ωστόσο αρνητική έκπληξη το γεγονός ότι σε ανάλαφρη διάθεση και μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό ο κ. Παναγιωτόπουλος υποστήριξε με ύφος που δεν συνάδει με την κρισιμότητα των περιστάσεων: «Διαπιστώσαμε και συμφωνήσαμε ότι το πρόβλημα δεν είναι φοβερό, καθώς, εφόσον η συμφωνία θα περάσει από την τουρκική Βουλή, θα δημοσιοποιηθεί και θα τη δούμε κι εμείς».

Αντίθετα, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας βρήκε, όπως φαίνεται, κατάλληλη τη στιγμή για επίδειξη (φθηνού) πνεύματος, αποκαλύπτοντας γελαστός μια στιχομυθία, σύμφωνα με την οποία, όταν ο Ελληνας πρωθυπουργός ζήτησε αντίγραφο της επίμαχης συμφωνίας, ο Ερντογάν απάντησε… χαριτολογώντας: «Μα, θα μπορούσατε να πάρετε ένα αντίγραφο από τον Λίβυο πρέσβη, αλλά… τον απελάσατε»!

Αιχμηρός

Περισσότερο αιχμηρός, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Αλέξανδρος Διακόπουλος χαρακτήρισε «πολύ επιθετική ενέργεια» την παράκαμψη της Κρήτης που προκύπτει από τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης. Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ανέφερε ότι ο Τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο για κυριαρχικό δικαίωμα της χώρας του, υποστηρίζοντας ότι οι Τούρκοι έχουν τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στη Μεσόγειο και επικαλούμενος μάλιστα το Διεθνές Δίκαιο «στις δύο από τις τρεις λέξεις που χρησιμοποιούσε».

Στην ερώτηση αν είναι αισιόδοξος μετά τη συνάντηση, όπου τέθηκαν εκτός άλλων και θέματα όπως οι μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία και τα διαβόητα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, ο κ. Διακόπουλος ξεκαθάρισε μεν ότι «δεν είναι εύκολο σε ένα θέμα τόσο πολύπλοκο να απαντήσει κανείς με μια λέξη», αλλά έσπευσε να αναγνωρίσει: «Οχι, δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος, πλην όμως είναι καλό να συνεχίσουν να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα