Νέο παραλήρημα από Ερντογάν με ευθείες βολές κατά Κυριάκου

Λίγες ώρες προτού ενδυθεί -ξανά- τον μανδύα του ειρηνοποιού και ταξιδέψει μέχρι το Βερολίνο ώστε να συμμετάσχει στη διάσκεψη για τη Λιβύη…… ο «σουλτάνος» φρόντισε να προκαλέσει ξανά την Ελλάδα με δηλώσεις που ρίχνουν κι άλλο λάδι στη φωτιά της έντασης την οποία με λύσσα συντηρεί η Αγκυρα το τελευταίο διάστημα.

Συγκεκριμένα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιχειρώντας να υποβαθμίσει τη θέση της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου κόμπασε λέγοντας πως η Αθήνα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση επειδή δεν προσκλήθηκε στη γερμανική πρωτεύουσα.

Περί τρέλας

Είπε δε χαρακτηριστικά ότι με τη στάση της και τις πρωτοβουλίες της η «Τουρκία έχει τρελάνει την Ελλάδα». Αδιαφορώντας ακόμη και για τα προσχήματα, στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη κρίνοντας ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός «παίζει λάθος το παιχνίδι» και «τα βήματα που κάνει δεν είναι σωστά».

Ακόμη δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την επίσκεψη Χαφτάρ στην Αθήνα, υποδεικνύοντας προκλητικά πως δεν υπήρχε κανένας λόγος να τον συναντήσει η ελληνική κυβέρνηση, τη στιγμή που αναγνωρισμένος ηγέτης από τον ΟΗΕ στη Λιβύη είναι ο Φαγιέζ αλ Σάρατζ.

Την ίδια ώρα ο Τούρκος πρόεδρος με άρθρο του που δημοσιεύτηκε στο Politico χαρακτήριζε «βαρόνο του πολέμου» τον Λίβυο στρατάρχη, διαμήνυε ότι ο δρόμος για την ειρήνη στη Λιβύη περνά μέσα από την Τουρκία (!) και απειλούσε ότι «αν καταρρεύσει η νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης», εννοώντας αυτή του Σάρατζ, η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει νέα προβλήματα τόσο στο μέτωπο της τρομοκρατίας όσο και σε εκείνο του Μεταναστευτικού.

Τέλος, με φόντο τις εξελίξεις στη Λιβύη και λόγω της επίσκεψης Χαφτάρ στην Αθήνα και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών τόνιζε: «Οι κινήσεις της Ελλάδας να εκτροχιάσουν τις προσπάθειες για ειρήνη στη Λιβύη είναι μάταιες». «Η ελληνική και η ελληνοκυπριακή πλευρά έχουν μαξιμαλιστικές βλέψεις στην ανατολική Μεσόγειο. Προσπαθούν αυτές τις βλέψεις να τις νομιμοποιήσουν παίρνοντας πλεονέκτημα από το γεγονός ότι είναι μέλη της Ε.Ε. Ετσι απειλούν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα