Οι πολιτικοί της συμφοράς

Τα Ίμια του Σημίτη καρπίζουν για την Τουρκία. Ο κακός σπόρος που φύτεψαν το 1996 η κυβέρνηση της ντροπής κι ο πρωθυπουργός της συμφοράς βλάστησε, γέμισε με άνθη του κακού και τώρα ωριμάζουν οι δηλητηριώδεις, για το έθνος μας, καρποί του.

Η μειοδοσία, από τον Σημίτη κι έπειτα, κατέστη κυρίαρχη ιδεολογία σε μέγα τμήμα της πολιτικής άρχουσας τάξης και το χειρότερο όλων είναι ότι οι ντελάληδες του εθνικού ξεπουλήματος προσπαθούν να περάσουν την ιοβόλο νοοτροπία τους στο κοινωνικό σώμα. Να μεταδώσουν στον λαό την κατάντια τους! Γι’ αυτό και παρατηρείται το εξής: Αντί να συμπεριφέρονται, σε πολιτικό επίπεδο ως εκπρόσωποι του ελληνικού έθνους, συμπεριφέρονται σαν πλασιέ των τουρκικών συμφερόντων στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και στο εξωτερικό!

Μία από τις πλέον ξεκάθαρες περιγραφές της προαναφερθείσας «λογικής» έχει γίνει από την Ντόρα Μπακογιάννη, τη νυν βουλευτή της Ν.Δ., πρώην υπουργό Εξωτερικών και πρόεδρο του θνησιγενούς κομματιδίου Δημοκρατική Συμμαχία. Η κυρία Μπακογιάννη, όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Γ. Παπαχρήστος, είπε για την προσφυγή στη Χάγη: «Πρέπει να ξεφύγουμε από τις απαρχαιωμένες αντιλήψεις του περασμένου αιώνα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τα μεταξύ μας προβλήματα, να δούμε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή με άλλο μάτι και να κατανοήσουμε ότι τυχόν προσφυγή στο Δικαστήριο της Χάγης μπορεί μεν να έχει ως συνέπεια μερικές απώλειες για εμάς, όπως ας πούμε την ΑΟΖ του Καστελορίζου, αλλά θα κατοχυρώσει τα δικαιώματα άλλων νησιών μας, όπως της Ρόδου ή της Λέρου»!

Δηλαδή θα χαρίσουν την ΑΟΖ του Καστελορίζου (πάνω στην οποία στηρίζονται τα δικαιώματά μας επί αμύθητης αξίας κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, καθώς και η γεωπολιτική και οικονομική σύνδεσή μας με την Κυπριακή Δημοκρατία) για να μας… αναγνωρίσουν οι Τούρκοι αυτά που ήδη έχουμε! Να δώσουμε, δηλαδή, σάρκες της πατρίδας μας για να μας «ανταμείψουν» οι Τούρκοι με λίγους μήνες ειρήνης – μια και έτσι, με τις υποχωρήσεις, τους ανοίγουμε την όρεξη για πολύ περισσότερα.

Με τέτοια μυαλά οδεύουμε σ’ ένα νέο 1922…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα