ΚΟΚ: Παραμένουν στο 50% τα πρόστιμα, εάν πληρωθούν εγκαίρως

Στο μισό θα συνεχίσουν να μειώνονται τα πρόστιμα που επιβάλλει η Τροχαία στους οδηγούς…… εφόσον αυτοί τα πληρώσουν εντός συγκεκριμένης προθεσμίας.

Συγκεκριμένα, στο σχέδιο νόμου για τα υδατοδρόμια και σε ειδική διάταξη για τις παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) αναφέρεται πως «διατηρείται η πρόβλεψη για μείωση κατά 50%, αν καταβληθούν εντός δεκαημέρου. Εξαιρούνται, όμως, οι οδηγοί οχημάτων που παρεμποδίζουν ράμπες διάβασης ανθρώπων με αναπηρία ή σταθμεύουν σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία, στους οποίους θα αφαιρούνται επί τόπου οι πινακίδες και η άδεια οδήγησης για 60 ημέρες».

Στο σχέδιο νόμου προβλέπεται και η διαδικασία χορήγησης της προσωρινής άδειας οδήγησης για χρονικό διάστημα μέχρι τεσσάρων μηνών (σ.σ.: μέχρι να χορηγηθεί η οριστική άδεια σε κάποιον που πέρασε τις εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης), ενώ διευκολύνονται τουρίστες τρίτων χωρών, όπως οι Κινέζοι, ώστε να οδηγούν στη χώρα μας χωρίς διεθνή άδεια οδήγησης.

Αλλαγές προβλέπονται και στο πλαίσιο λειτουργίας των φορέων διαμεσολάβησης μεταφορικού έργου, όπως η Beat, που είχε δημιουργηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Αποσαφηνίζεται, επίσης, η δυνατότητα ανάκλησης απαλλοτρίωσης που έχει γίνει π.χ. για ένα έργο κατόπιν αιτήματος από τον πρώην ιδιοκτήτη και στην περίπτωση που τελικά το ακίνητο δεν χρησιμοποιήθηκε για τον σκοπό που απαλλοτριώθηκε. Επιπλέον, προβλέπεται πως το ακίνητο που απαλλοτριώθηκε και δεν χρησιμοποιήθηκε τελικά μπορεί να αξιοποιηθεί για άλλους σκοπούς από τον φορέα που το απέκτησε.

Ολόκληρο άρθρο του νομοσχεδίου προσπαθεί να λύσει το θέμα με τις ιατρικές εξετάσεις ικανότητας των οδηγών του ΟΑΣΑ και του ΟΑΣΘ!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα