Γκάνγκστερ στη Νέα Ιωνία έγιναν τρεις νεαροί Ρομά

Ανατριχίλα για τη δράση της ανήλικης συμμορίας ανήλικων Ρομά στη Νέα Ιωνία…… που χτυπούσε και έκλεβαν μαθητές, ενώ στη συνέχεια κοινοποιούσε τα «κατορθώματά» τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκαλεί η κατάθεση ενός 14χρονου θύματος.

«Ημουν μαζί με έναν φίλο μου. Μας σταμάτησαν και μας είπαν να τους δώσουμε τα κινητά μας τηλέφωνα. Εμείς δεν είχαμε κινητά ούτε χρήματα και τότε άρχισαν να με χτυπούν στο πρόσωπο. Με έριξαν κάτω και έψαχναν τις τσέπες μου. Δεν βρήκαν τίποτα ούτε σε εμένα ούτε στον φίλο μου και μετά εξαφανίστηκαν, αφού μου έσπασαν την κάτω γνάθο. Την επόμενη μέρα έκανα χειρουργείο και οι γιατροί μού έβαλαν βίδες και λάμες» ανέφερε στους αστυνομικούς ο 14χρονος, ο οποίος δέχθηκε χτύπημα με σιδερογροθιά και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Οι τρεις ανήλικοι Ρομά είχαν επιτεθεί ακόμη και σε ένα 13χρονο παιδί, το οποίο χτύπησαν και του άρπαξαν ένα κινητό τηλέφωνο αξίας 1.000 ευρώ. Στη συνέχεια του ζήτησαν το PIN και του έκλεψαν μέχρι και τα ρούχα του.

Ακόμη ένας 17χρονος Ρομά έχει ταυτοποιηθεί ως συνεργός τους και αναζητείται. Στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται ακόμη δύο άτομα που κατηγορούνται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι τρεις Ρομά, ηλικίας 14, 16 και 17 ετών συμπεριφέρονταν με ιδιαίτερη βία στα θύματά τους, δρούσαν κατά κανόνα στη Νέα Ιωνία και στο στόχαστρό τους έβαζαν ανήλικα αγόρια, τα οποία ακινητοποιούσαν με την απειλή μαχαιριού. Από την πλευρά τους, οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι δεν το έκαναν μόνο για τα χρήματα, αλλά τους ενδιέφερε και η ταπείνωση των θυμάτων τους.

Μενίδι: Τρόμος από συμμορία ανηλίκων

Μία συμμορία ανήλικων Ρομά είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος για πεζούς και οδηγούς στην περιοχή του Μενιδίου, αλλά η δράση της κόπηκε απότομα όταν το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών πραγματοποίησε συντονισμένη επιχείρηση στον καταυλισμό της Αγίας Σωτήρας. Εντός του καταυλισμού συνελήφθησαν πέντε ανήλικοι Ρομά, ηλικίας από 13 έως 17 ετών, μέλη της σπείρας, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται ακόμη τρία μέλη.

Είχε προηγηθεί ληστεία σε βάρος οδηγού αυτοκινήτου, του οποίου ανέκοψαν την πορεία, εισήλθαν στο όχημα και με χρήση σωματικής βίας τού αφαίρεσαν το κινητό του τηλέφωνο και στη συνέχεια, όταν εξήλθε του οχήματος, τον έριξαν στο έδαφος και του αφαίρεσαν το πορτοφόλι.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, κατά το τελευταίο πεντάμηνο οι κατηγορούμενοι ανήλικοι είχαν συστήσει σπείρα, με εναλλασσόμενους ρόλους και, με ορμητήριο και σημείο διαφυγής τον καταυλισμό της Αγίας Σωτήρας, στις Αχαρνές, διέπρατταν συστηματικά ληστείες σε διερχόμενους οδηγούς οχημάτων, πεζούς, σε διανομείς ταχυφαγείων, ακόμη και σε αποβιβαζόμενους επιβάτες αμαξοστοιχίας του παρακείμενου σιδηροδρομικού σταθμού Αχαρνών.

Από τις έως τώρα έρευνες έχουν εξιχνιαστεί τουλάχιστον 21 ληστείες και δύο κλοπές. Οι 10 ληστείες ήταν σε πεζούς, μεταξύ των οποίων ήταν ηλικιωμένοι και ένας ανήλικος. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή Ανηλίκων, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα