Πιστολίδι με νεκρό Αφγανό στο… κράτος της Μενάνδρου

Αγρια συμπλοκή λαθρομεταναστών για «προστασία», μέρα μεσημέρι, με θύμα 30χρονο δίπλα στην πλατεία ΟμονοίαςΣκηνές Φαρ Ουέστ εκτυλίχθηκαν χθες, μέρα μεσημέρι, σε απόσταση αναπνοής από την πλατεία Ομονοίας. Δύο ομάδες λαθρομεταναστών άρχισαν το πιστολίδι σε έναν πολυσύχναστο δρόμο, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 30χρονος Αφγανός, ενώ είναι καθαρά θέμα τύχης το ότι δεν θρηνήσαμε αθώα θύματα. 

Το τραγικό συμβάν, που αποδεικνύει ακόμη μία φορά πως οι κάτοικοι της πρωτεύουσας βρίσκονται στο έλεος των λαθρομεταναστών και των κακοποιών, ακόμη και στο κέντρο της πόλης, έλαβε χώρα στη συμβολή των οδών Μενάνδρου και Σαπφούς, στην Ομόνοια.

Μαρτυρίες

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, δύο ομάδες αφγανικής και πακιστανικής καταγωγής, αποτελούμενες από 15 άτομα καθεμία, αντάλλαξαν πυροβολισμούς. Οπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, οι δράστες μαχαίρωσαν τον άτυχο 30χρονο -φέρεται ότι αρνιόταν πεισματικά να πληρώσει «προστασία»- με τέτοιο μένος που έφτασαν στο σημείο να τον ξεκοιλιάσουν. Στο σημείο της συμπλοκής βρέθηκαν, σύμφωνα με την Αστυνομία, περισσότεροι από δέκα κάλυκες, ωστόσο δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί εάν το ένα θύμα έχασε τη ζωή του από όπλο ή από αιχμηρό αντικείμενο. Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε ακόμη ένας Αφγανός, ο οποίος νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό» σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ οι σφαίρες προκάλεσαν σοβαρές υλικές ζημιές σε παρακείμενα οχήματα.

Ο 30χρονος Αφγανός πουλούσε λαθραία τσιγάρα στην περιοχή και αρκετά συχνά δεχόταν εκφοβισμούς από Πακιστανούς, οι οποίοι απειλούσαν ακόμη και τη ζωή του. «“Αμα θες να πουλήσεις τσιγάρα εδώ πέρα, θα πληρώσεις εμένα” του έλεγαν. Το παιδί δεν είχε να πληρώσει λεφτά και το σκότωσαν. Ζητούσαν 2.000 με 3.000 ευρώ τη βδομάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Θρηνούσαν

Το σημείο αποκλείστηκε από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και στον τόπο του εγκλήματος έφτασαν φίλοι του θύματος που θρηνούσαν για τον θάνατό του.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο σημείο της Αθήνας αποτελεί για αρκετά χρόνια άντρο παραβατικότητας και είναι ιδιαίτερα γνωστό για το αλισβερίσι θανάτου μεταξύ εμπόρων ναρκωτικών και τοξικομανών. Μήπως οι Αρχές εκτός από τα πολυδιαφημισμένα έργα ανάπλασης της πλατείας Ομονοίας θα έπρεπε να ασχοληθούν και με την πάταξη της εγκληματικότητας που οργιάζει στα στενά πέριξ της πλατείας;

Χειροπέδες σε 26χρονο διακινητή 

«Μπλόκο» σε ακόμη έναν διακινητή παράνομων μεταναστών έβαλαν αστυνομικοί στη δυτική Μακεδονία, που συνέλαβαν έναν 26χρονο αλλοδαπό για παράνομη μεταφορά οκτώ αλλοδαπών σε περιοχή της Καστοριάς. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας εντόπισαν σε περιοχή της Καστοριάς Ι.Χ. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 26χρονο, ο οποίος δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, αλλά ανέπτυξε ταχύτητα για να αποφύγει τον έλεγχο. Το όχημα, όμως, ακινητοποιήθηκε άμεσα και ο οδηγός του συνελήφθη.

Οπως προέκυψε από την έρευνα, ο 26χρονος, ο οποίος δεν είχε καν δίπλωμα οδήγησης, αντί χρηματικής αμοιβής μετέφερε παράνομα οκτώ αλλοδαπούς, ηλικίας από 19 έως 35 ετών. Επιπλέον, σε ελέγχους που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στους παρανόμως μεταφερόμενους αλλοδαπούς διαπιστώθηκε ότι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα και στερούνταν έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους. Κατασχέθηκαν το ανωτέρω Ι.Χ. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά, 9 κινητά τηλεφώνα και 14 κάρτες sim.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα