Ώρες αγωνίας για τον π. Πειραιώς Καλλίνικο!

Στην Eντατική νοσηλεύεται από την περασμένη εβδομάδα ο 94χρονος μητροπολίτης λόγω εγκεφαλικού επεισοδίουΣε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται από την περασμένη εβδομάδα ο μητροπολίτης πρώην Πειραιώς Καλλίνικος. Ο 94χρονος μητροπολίτης, σύμφωνα με πληροφορίες, την περασμένη εβδομάδα υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο, που κρίθηκε από τους γιατρούς ως ιδιαίτερα σοβαρό. Παρά την ιατροφαρμακευτική αγωγή, ο οργανισμός του γηραιού Καλλινίκου δεν φαίνεται να ανταποκρίνεται, με αποτέλεσμα να δίνει την πιο μεγάλη του μάχη στην εντατική. 

Η τελευταία δημόσια εμφάνιση του κ. Καλλινίκου, κάτι σπάνιο για αυτόν, ήταν τον Νοέμβριο του 2019, όταν φωτογραφήθηκε στην τελετή εγκατάστασης νέου ηγουμένου στη Μονή της Χρυσοπηγής.

Μέχρι τον Οκτώβριο του 2019 ο κ. Καλλίνικος εκτελούσε στο ακέραιο τα καθήκοντά του ως ιδρυτής και ηγούμενος της Χρυσοπηγής. Ωστόσο, επειδή ένιωθε ότι δεν μπορούσε πια να τα επιτελεί ελεύθερα, αποφάσισε να αποσυρθεί. Πράγματι, στην τελευταία του δημόσια εμφάνιση και παρά το σπινθηροβόλο του βλέμμα, ο κ. Καλλίνικος ήταν φανερά καταβεβλημένος και βρισκόταν σε καροτσάκι.

Οταν έγινε γνωστό ότι ο μητροπολίτης πρώην Πειραιώς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αμέσως ειδοποιήθηκαν τα πνευματικά του παιδιά. Από την πρώτη στιγμή, στο πλευρό του βρίσκονται οι μητροπολίτες Σάμου Ευσέβιος και Δημητριάδος Ιγνάτιος, ο διευθυντής των Οικονομικών Υπηρεσιών της Ιεράς Συνόδου, αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης, και άλλοι.

Ο 94χρονος Καλλίνικος θεωρείται από μεγάλη μερίδα κληρικών μια εμβληματική σύγχρονη μορφή της Εκκλησίας. Ηταν ο πνευματικός καθοδηγητής και ιδρυτής της μοναστικής αδελφότητας της Χρυσοπηγής. Από τους κόλπους της αναδείχθηκαν σημαίνοντα εκκλησιαστικά στελέχη, όπως ο ίδιος ο κ. Καλλίνικος ως μητροπολίτης Πειραιώς, ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, αλλά και οι μητροπολίτες πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιος, Σάμου Ευσέβιος, Δημητριάδος Ιγνάτιος, ενώ το μοναστήρι της Χρυσοπηγής στα βόρεια της Αττικής συνεχίζει να είναι μια ζωντανή κυψέλη παραγωγής ιερωμένων.

Ο κ. Καλλίνικος στα 94 του χρόνια παραμένει πραγματικό παράδειγμα προς μίμηση για άλλους εκκλησιαστικούς άνδρες. Από το 2006, που παραιτήθηκε από επαρχιούχος μητροπολίτης, μέχρι σήμερα, ούτε επέστρεψε στον Πειραιά ούτε ασχολήθηκε με τη διοίκηση και τα τρέχοντα ζητήματα στη Μητρόπολη, αλλά έμεινε πραγματικά εφησυχάζων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα