Επιδημιολόγος της Κίνας: «Σε 3 μήνες θα νικήσουμε τον κορονοϊό»

Τι λέει ο σημαντικότερος επιδημιολόγος της ΚίναςΜέσα στο ζοφερό κλίμα που επικρατεί διεθνώς εξαιτίας του κορονοϊού, ο γνωστότερος επιδημιολόγος της Κίνας έδωσε χθες μια νότα αισιοδοξίας, εκφράζοντας την άποψη ότι η παγκόσμια πανδημία είναι πιθανό να έχει τελειώσει ως τον Ιούνιο!

Ο Τζονγκ Νανσάν, ο οποίος ηγείται της ομάδας των εμπειρογνωμόνων στο κινεζικό υπουργείο Υγείας που είναι επιφορτισμένη με την αντιμετώπιση της επιδημίας, σημείωσε επίσης ότι πολλά εισαγόμενα κρούσματα του SARS-CoV-2 στην Κίνα αφορούν ασυμπτωματικούς ασθενείς και ότι τα ποσοστά επανανόσησης μεταξύ των ασθενών που έχουν αναρρώσει είναι χαμηλά.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο 83χρονος επιδημιολόγος, ο οποίος έκανε τις παραπάνω δηλώσεις κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, είναι γνωστός για τη συμβολή του στην καταπολέμηση του ξεσπάσματος SARS το 2003. Στο μεταξύ, μάχη με τον χρόνο δίνουν δεκάδες ερευνητικές ομάδες σε όλο τον κόσμο προκειμένου να δημιουργήσουν το εμβόλιο του κορονοϊού. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας, περί τα τέλη Απριλίου θα αρχίσουν κλινικές δοκιμές του πρώτου εμβολίου.

Την ίδια ώρα δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας «Haaretz» αναφέρει ότι τις προσεχείς ημέρες επιστημονική ομάδα του Ισραηλινού Ινστιτούτου Βιολογικής Ερευνας είναι πιθανό να ανακοινώσει ότι και αυτή έχει ολοκληρώσει την ανάπτυξη εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Ισραηλινοί επιστήμονες έχουν καταγράψει σημαντική πρόοδο στην κατανόηση των βιολογικών μηχανισμών και των χαρακτηριστικών του ιού, των οποίων συγκαταλέγονται η παραγωγή αντισωμάτων για όσους έχουν ήδη μολυνθεί, αλλά και η ανάπτυξη εμβολίου. Ωστόσο, όπως αναφέρει η «Haaretz», η διαδικασία της ανάπτυξης του εμβολίου ενδέχεται να είναι μακρόχρονη.

Σύμφωνα πάντως με το υπουργείο Αμυνας του Ισραήλ, το οποίο διατηρεί στενές σχέσεις με το Ινστιτούτο Βιολογικής Ερευνας, «δεν έχει καταγραφεί ακόμη κάποια συγκεκριμένη ανακάλυψη σχετικά με την προσπάθεια του Ινστιτούτου για την ανάπτυξη εμβολίου. Αν και όποτε υπάρξει κάτι που πρέπει να ανακοινωθεί, αυτό θα γίνει με τον πρέποντα τρόπο».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα