ΕΤΣΙ ΤΙΣ ΚΕΡΔΙΣΕ!

Ο εθνικιστής Ερντογάν έχει μιλήσει στο εθνικό φρόνημα και στη θρησκευτική πίστη των ΤούρκωνΑπό τον
δρα Απόστολο Κρητικόπουλο*

Οποιος χρησιμοποιεί τον όρο “γεωπολιτική” σε ομιλία του δεν ξέρει τι λέει». Αυτή είναι μια μηδενιστική ρήση, η οποία αστεία απεικονίζει τη γραφική κατάσταση που ζούμε, όπου άπειροι «γεωπολιτικοί» ειδικοί και «τουρκολόγοι» έχουν κατακλύσει τα κανάλια και τα ραδιόφωνα, και ζαλίζουν τον κόσμο νυχθημερόν με βαθυστόχαστες (υποτίθεται) αναλύσεις, οι οποίες στην ουσία αποτελούν υποείδος αμπελοφιλοσοφίας.

Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση κατά τη διαδικασία εκλογής του Ερντογάν το ότι «έγκριτα» ελληνικά ΜΜΕ όχι μόνο πανηγύριζαν πως ΔΕΝ θα εκλεγεί ο «σουλτάνος» από τον πρώτο γύρο, αλλά κάποια υποστήριζαν ότι έχει πιθανότητες να βγει πρώτος ο Μουχαρέμ Ιντζέ, ο κεμαλιστής αντίπαλός του. Fake news μάς είχαν κατακλύσει τις τελευταίες ημέρες, οπότε ο Ιντζέ κατάφερνε να κάνει συγκεντρώσεις εκατομμυρίων οπαδών, ενώ ο Ερντογάν δεν κατάφερνε να συγκεντρώσει παρά ελάχιστους. Και ήρθε το αποτέλεσμα της Κυριακής, η σφαλιάρα ρεαλισμού, όπου ο Ερντογάν στέφθηκε από την πρώτη εκλογική αναμέτρηση απόλυτος νικητής με 52,54%. Βέβαια, τα ελληνικά ΜΜΕ πάλι δεν το έβαλαν κάτω: «Δεν νίκησε απόλυτα στη Βουλή τους», «Μπήκε το Κουρδικό Κόμμα και θα έχει προβλήματα ο “σουλτάνος”», «Ο Ιντζέ πέτυχε καταπληκτικό αποτέλεσμα με 30,68% και θα τον δούμε στο μέλλον» (λες και αν εκλεγεί κεμαλιστής, θα σωθεί η Ελλάδα) και λοιπές άστοχες αναλύσεις, βασισμένες σε ευσεβείς πόθους και πολωμένες πολιτικές αντιλήψεις. Γιατί όμως κέρδισε ο Ερντογάν τόσο άνετα; Η απάντηση είναι πολύ απλή, δεν χρειάζεται διδακτορικό στη «γεωπολιτική»: Ο Ερντογάν είναι ένας πολύ επιτυχημένος εθνικιστής και συντηρητικός πολιτικός, ο οποίος έχει καταφέρει να μιλήσει στο εθνικό φρόνημα και στη θρησκευτική πίστη των Τούρκων.

Παρ’ όλες τις αντιξοότητες της Τουρκίας (νομισματική κρίση, Κουρδικό κ.λπ.), ο Ερντογάν έχει καταφέρει να μιλάει με απλά και κατανοητά λόγια απευθείας στον μέσο Τούρκο. Ο στεντόρειος συντηρητισμός του Ερντογάν μόνο προβλήματα δημιουργεί στην Ελλάδα, όπου διοικούμαστε από εθνομηδενιστική και ενδοτικά διεθνιστική αριστερή κυβέρνηση, και ακόμα ο «δεξιός» συγκυβερνήτης κ. Καμμένος σιγοντάρει με την απάθειά του το προδοτικό ξεπούλημα της Μακεδονίας μας. Τη στιγμή που οι Τούρκοι αισθάνονται περήφανοι που έχουν ηγέτη ο οποίος κάνει επεμβάσεις σε ξένες χώρες (Συρία) και ρίχνει άφοβα ρωσικά αεροπλάνα, ενώ αντιστέκεται στον παρεμβατισμό των Γιάνκηδων, εμείς στην Ελλάδα έχουμε κυβέρνηση-ορντινάντσα των σοσιαλφιλελέ αποφάσεων της Ευρώπης και των στρατηγικών οδηγιών των ΗΠΑ. Το ιδανικό θα ήταν το ανάποδο: Να είχαμε στην Ελλάδα ισχυρό συντηρητικό ηγέτη και στην Τουρκία ένα αριστερό ανδρείκελο.

*Διδάκτωρ Πληροφορικής

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα