Παράτολμο στοίχημα

Εξόφθαλμα ανακόλουθος ο κ. Καμμένος με τις ιδεολογικές αρχές των ΑΝ.ΕΛ.

Από τον
δρα Απόστολο Κρητικόπουλο*

Πάρα πολλοί πατριώτες έχουν απορήσει με τη στάση που κράτησε ο κ. Καμμένος στο σκοπιανό θέμα. Οι ΑΝ.ΕΛ., ένα δεξιό κόμμα, που στην ιδρυτική διακήρυξή τους γράφουν ότι «απορρίπτουν την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας μας» και ότι «εγγυώνται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος», είχαν τον ρόλο της «πατερίτσας» και της ορντινάντσας του κ. Τσίπρα στην πρόσφατη εθνομηδενιστική, εντελώς αριστερή και άκρως επιζήμια για την πατρίδα μας Συμφωνία των Πρεσπών. Ο κ. Καμμένος αρνήθηκε να ρίξει την κυβέρνηση λίγες ημέρες πριν από την υπογραφή της συμφωνίας, με την ευκαιρία που είχε μέσω της πρότασης μομφής στη Βουλή, και επέτρεψε στον υπουργό Εξωτερικών κ. Κοτζιά να υπογράψει μαζί με τον Σκοπιανό ομόλογό του το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας. 

Για ποιον λόγο, όμως, είναι τόσο εξόφθαλμα ανακόλουθος ο κ. Καμμένος, αφού ενεργεί εντελώς αντίθετα με τις ιδεολογικές αρχές και τον πατριωτικό προσανατολισμό του κόμματός του; Να θυμίσω ότι στα προεκλογικά διαφημιστικά των ΑΝ.ΕΛ. ο ίδιος ο ηγέτης τους πλασαριζόταν ως ο «οδηγός του τρένου» που «δεν θα αφήσει τον Τσίπρα να το εκτροχιάσει προς τα αριστερά». Η απάντηση για την περίεργη και ενδοτική στάση του κ. Καμμένου κρύβεται στις δηλώσεις του λίγο πριν από τη Συμφωνία των Πρεσπών. Στις 12 Ιουνίου 2018 δήλωσε ότι «δεν θα γίνει δεκτή η συμφωνία από τους ίδιους τους Σκοπιανούς, στο δημοψήφισμα που θα κάνουν ή θα το απορρίψει πιο πριν η Βουλή τους». Προχθές, Κυριακή, δήλωσε ότι θα αποσυρθούν οι ΑΝ.ΕΛ. από την κυβέρνηση αν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή μας.

Προφανώς, ο κ. Καμμένος τζογάρει με το όνομα και την ταυτότητα της Μακεδονίας μας. Θεωρεί ότι οι Σκοπιανοί δεν θα δεχτούν τη συμφωνία, αλλά έως τώρα στη Βουλή των Σκοπίων προχωρά κανονικά η διαδικασία επικύρωσης της προδοτικής εκχώρησης. Ολα δείχνουν ότι το δημοψήφισμα στα Σκόπια θα είναι μάλλον θετικό, αφού το «τυράκι» για την αναβάθμιση της προβληματικής οικονομίας της χώρας μέσω της ένταξής της στην Ε.Ε. υπερνικά κάθε εθνικιστική ανησυχία τους. Γι’ αυτό ο κ. Καμμένος απειλεί ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση, αν τελικά δεν του βγει αυτό το παράτολμο στοίχημα που έχει βάλει με το μέλλον της Μακεδονίας μας.

Παρόλο που στις Πρέσπες ήδη έχει γίνει τεράστια ζημιά, με τετελεσμένα που δύσκολα ανατρέπονται, εύχομαι στο τέλος να κάνει το σωστό και να εμποδίσει την προδοτική εκποίηση της ελληνικής και της μακεδονικής ταυτότητάς μας.

*Διδάκτωρ Πληροφορικής