Ο Ερντογάν έβαλε (;) τέλος στον συναγερμό με νέο τρομονόμο

Hρθη χθες το καθεστώς έκτακτης ανάγκης που είχε επιβληθεί στην Τουρκία μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016, κατά τη διάρκεια της οποίας πάνω από 110.000 δημόσιοι λειτουργοί καθαιρέθηκαν, πάνω από 1.500 άνθρωποι καταδικάστηκαν σε ισόβια και περισσότεροι από 77.000 συνελήφθησαν. Ωστόσο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν έχει πείσει την αντιπολίτευση για τις προθέσεις του, καθώς ήρε μεν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προωθεί δε ενίσχυση του αντιτρομοκρατικού νόμου για να καλύψει το κενό. Ο χαρακτηρισμένος «δρακόντειος» τρομονόμος που προτείνεται από το κυβερνών κόμμα έχει ήδη ξεσηκώσει αντιδράσεις. Το νομοσχέδιο απαρτίζεται από 28 άρθρα, τα οποία στην πλειονότητά τους ενισχύουν τις εξουσίες των Αρχών.

Ενδεικτικά, στη νομοθεσία περιλαμβάνονται άρθρα για τον περιορισμό μετακίνησης «υπόπτων για διατάραξη της δημόσιας τάξης» και παράταση κράτησης όταν οι Αρχές το κρίνουν αναγκαίο. Η Ε.Ε. έκανε λόγο για ένα ανεπαρκές «βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση». Την ίδια ώρα ο Ντόναλντ Τραμπ αξίωσε από τον Τούρκο ομόλογό του να «κάνει κάτι» για να αποφυλακιστεί ο Αμερικανός πάστορας Αντριου Μπράνσον, ο οποίος κρατείται για «τρομοκρατία» και «κατασκοπία».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα