Ερντογάν, «ο πιο επικίνδυνος»

Εκρηξη κατά του «σουλτάνου» από τον πρώην σύμβουλο στρατηγικής του Τραμπ Στιβ ΜπάνονΑπό τη
Θεανώ Καρούτα 

Πυρά» κατά του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε ο πρώην σύμβουλος στρατηγικής του Ντόναλντ Τραμπ, Στιβ Μπάνον, χαρακτηρίζοντάς τον τον «πιο επικίνδυνο άνθρωπο στον κόσμο».

Ο συντηρητικός Μπάνον, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC με αφορμή τη συνάντηση του Τραμπ με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στο Ελσίνκι, εξέφρασε ανοιχτά τη γνώμη του για τον «σουλτάνο», πρόσθεσε όμως πως ο Αμερικανός πρόεδρος τα πάει καλά μαζί του.

«Κλίνει προς προσωπικότητες που είναι ισχυρές. Του αρέσει ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, του αρέσει ο Ερντογάν και νομίζω ότι τον προσελκύει ο Πούτιν, επειδή βλέπει αυτούς τους ανθρώπους ως ισχυρούς ηγέτες των χωρών τους. Είναι εθνικιστές. Βάζουν πρώτα τις χώρες τους και δεν τους νοιάζει τι πιστεύουν οι άλλοι» είπε.

Ο πρώην σύμβουλος του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία υπερασπίστηκε τον Αμερικανό πρόεδρο σχετικά με την κατηγορία πως πέταξε λευκή πετσέτα στον Πούτιν στη συνάντησή τους στη Φινλανδία.

«Πιστεύω ότι ήταν εντάξει η συνέντευξη Τύπου. Θα ήθελα ίσως να υψώσει λίγο παραπάνω τη φωνή του για τη ρωσική εμπλοκή στις αμερικανικές εκλογές, αλλά σε τελική ανάλυση -και οι Δημοκρατικοί θα πρέπει να το αποδεχθούν αυτό- η εμπλοκή είναι στο περιθώριο, έτσι; Δεν είναι και τόσο μεγάλο θέμα» υποστήριξε.

Την ίδια ώρα, στη Γερμανία έχει σημάνει συναγερμός εξαιτίας του Μπάνον και της πρόθεσής του να δημιουργήσει ένα ίδρυμα στην Ευρώπη με στόχο να προκαλέσει πολιτική εξέγερση, με πρώτο σταθμό τις Ευρωεκλογές του 2019. Γερμανοί πολιτικοί κάνουν λόγο για κατά μέτωπο επίθεση στην Ευρώπη, με δεδομένο πως ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ έχει εκπεφρασμένες ακροδεξιές, εθνικιστικές θέσεις και συμβολή σε κινήματα όπως το Brexit. «Τώρα πρέπει να αγωνιστούμε με επιχειρήματα, αυτοπεποίθηση και ειλικρίνεια» δήλωσε ο Μάικλ Ροθ, ο Γερμανός υφυπουργός Εξωτερικών, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Die Welt». «Η Ευρώπη δεν πρέπει να φοβάται τις εθνικιστικές εκστρατείες με τις οποίες ο κ. Μπάνον θα ήθελε να μας αναγκάσει να γονατίσουμε. Οι αξίες μας είναι ισχυρότερες από το μίσος και τα ψέματά του» είπε.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα