Κίνημα 57 βουλευτών υπέρ της παραμονής Μεϊμαράκη

Μέσα στην ημέρα ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να αποφασίσει αν θα επιμείνει στην απόφαση του να εισηγηθεί στην πολιτική επιτροπή του κόμματος που θα συνεδριάσει την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι η εκλογή νέου προέδρου να διεξαχθεί από την βάση στις 30 Αυγούστου.

Δεν αποκλείεται σήμερα να συνεδριάσουν από κοινού το πολιτικό συμβούλιο και η εκτελεστική γραμματεία του κόμματος προκειμένου να βρεθεί μια φόρμουλα ώστε να υπάρξει μια κοινή πρόταση την Παρασκευή.

Από την στιγμή που από το περιβάλλον του Ευάγγελου Μεϊμαράκη διέρρευσε ότι θα προτείνει την επίσπευση διαδικασιών ξεκίνησε μια σειρά πιέσεων από κορυφαία στελέχη και βουλευτές να αλλάξει την εισήγηση του.

Το κείμενο και η στήριξη των 57 βουλευτών

Χθες και λίγο πριν ξεκινήσει η συζήτηση στην βουλή για το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων άρχισε να διακινείται κείμενο από γαλάζιους βουλευτές το οποίο ανέφερε ότι ο μεταβατικός πρόεδρος θα πρέπει να παραμείνει στην θέση του και να εγγυηθεί την εκλογική διαδικασία η οποία θα πρέπει να έχει διεξαχθεί πριν από το τακτικό συνέδριο που είναι προγραμματισμένο να γίνει την άνοιξη του 2016.

Παράλληλα, εκφράζουν την αντίθεση τους λόγω των κρίσιμων στιγμών που περνά η χώρα στην εισήγηση του Ευ. Μειμαράκη για εκλογές στις 30 Αυγούστου. Το κείμενο φέρει 48 υπογραφές βουλευτών της ΝΔ από τους 76 που μετέχουν συνολικά στην κοινοβουλευτική ομάδα.

Όλα ξεκίνησαν μετά την συνέντευξη του Ευάγγελου Μειμαράκη στην ΕΡΤο οποίος τάχθηκε υπέρ της εκλογής προέδρου από το συνέδριο ενώ υποστήριξε πως η ΝΔ θα πρέπει να ακολουθήσει τον μεσαίο δρόμο.

Κυριάκος Μητσοτάκης, Μάκης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης τόνισαν πως θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν οι εσωκομματικές διαδικασίες ή έστω ο μεταβατικός πρόεδρος να καταθέσει το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Συνάντηση Μεϊμαράκη – Καραμανλή

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντα του μεταβατικού προέδρου ο Ευάγγελος Μειμαράκης ήταν σε ανοιχτή γραμμή με τον Κώστα Καραμανλή ενώ είχε την στήριξη των βουλευτών του «καραμανλικού» στρατοπέδου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος της ΝΔ μετέβη χθες στο πολιτικό γραφείο του πρώην πρωθυπουργού και συζήτησε όλες τις εξελίξεις.

Ο πρώην πρωθυπουργός επανέλαβε την πάγια άποψη του ότι εκείνο που προέχει είναι να διασφαλιστεί η ομαλοποίηση της οικονομίας και στην συνέχεια θα μπορούσαν να ξεκινήσουν οι εσωκομματικές διαδικασίες.

Δυσφορία Σαμαρά

Τα όσα υποστήριξε ο Ευάγγελος Μειμαράκης στην συνέντευξη του στην ΕΡΤ αλλά και ο ορισμός του Νίκου Δένδια ως εισηγητή στο νομοσχέδιο στην βουλή προκάλεσαν την έντονη δυσφορία του Αντώνη Σαμαρά την οποία και μετέφεραν οι συνεργάτες του στον κ. Μεϊμαράκη. Ωστόσο ο τέως πρόεδρος του κόμματος υποστηρίζει πως οι εκλογικές διαδικασίες θα πρέπει να περιμένουν μέχρι να εξαλειφτεί ο κίνδυνος της χρεοκοπίας.
πηγή: real.gr

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα