ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΡΟΛΟΙ

Η άδικη χλεύη στον Πρόεδρο και οι προτάσεις της ψευδοελίτΑπό τον
δρα Απόστολο Κρητικόπουλο*

Ως σκεπτικιστής που είμαι, απόρησα ιδιαίτερα με την οξεία επίθεση που δέχτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την επίσκεψή του στο κατακαμένο Μάτι πριν από έξι ημέρες. Ιδιαίτερα καυστικά και κοροϊδευτικά σχόλια συγκέντρωσε φωτογραφία του στην οποία ήταν με χέρια σταυρωμένα, εμφανώς λυπημένο ύφος, μέσα στα απομεινάρια ενός καμένου σπιτιού. Η συγκεκριμένη φωτογραφία έγινε «ΜΕΜΕ» στα κοινωνικά δίκτυα, ένα είδος επαναλαμβανόμενης και ταχύτατα μεταδιδόμενης εικόνας, όπου αλλάζεται από πολλούς κάθε φορά με κολάζ και κοροϊδευτικές επεμβάσεις, με σκοπό τη γελοιοποίηση του υποκείμενου (στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μας).

Απόρησα με ειλικρίνεια όταν συνειδητοποίησα τη μαζική χλεύη. Τι περίμενε ο λαός από τον κ. Παυλόπουλο; Να μην επισκεφτεί το Μάτι; Να μην αναμειχθεί; Σε αυτή την περίπτωση θα τον κατηγορούσαν για αναλγησία. Το ότι πήγε στο Μάτι και ήταν ειλικρινώς αποσβολωμένος και εμφανέστατα λυπημένος βλέποντας τον κρανίου τόπο που άφησε η πυρκαγιά τι ενόχλησε; Γνωρίζουν οι ανθρωποφάγοι δημοσιογράφοι των ΜΜΕ που σιγοντάρισαν αυτή τη χλεύη ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ως ρόλος δεν έχει διοικητική εξουσία; Τι περίμεναν από τον κ. Παυλόπουλο να πράξει; Να σβήσει μόνος του τις φλόγες ή να «παραιτηθεί», όπως παραληρηματικά προτείνει η ακροκεντρώα ελίτ ώστε «να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ»;

Σε αντίθεση με πολλούς κατ’ επίφαση «δημοκράτες» φιλελεύθερους που ευαγγελίζουν απόψεις ότι «δεν μπορούν να ψηφίζουν όλοι οι πολίτες παρά μόνο οι ορθολογιστές και οι μορφωμένοι» ή ότι πρέπει να παραιτείται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όποτε οι κυβερνητικές εξελίξεις είναι αντίθετες με τον προσωπικό τους πολιτικό προσανατολισμό, προσωπικά δηλώνω βαθύτατα δημοκράτης, με αντίληψη -βάσει Συντάγματός μας- των θεσμών και του τρόπου που λειτουργούν.

Οσο μακάβριο και να ακούγεται, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει υποχρέωση να ζήσει για πέντε έτη, ώστε να μην προκαλέσει με τον θάνατό του (ή την παραίτησή του) πρόωρες εκλογές και πολιτική αναταραχή. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει διοικητική εξουσία, δεν είναι στις αρμοδιότητές του να συντονίζει έκτακτες επιχειρήσεις πυρόσβεσης ούτε μπορεί να νομοθετεί ώστε να προστατεύονται οικισμοί από φλόγες, και δεν έχει τη δυνατότητα να εκπονεί και να εφαρμόζει πολεοδομικά σχέδια ώστε να αυξάνεται η πυρασφάλεια μιας πευκόφυτης περιοχής.

Θα επαναλάβω πρόβλεψη που είχα κάνει σε παλαιότερο άρθρο μου: Ανυπομονώ να δω όλον αυτόν τον συρφετό της ακροκεντρώας ψευδοελίτ πώς θα αντιδράσει όταν ο κ. Μητσοτάκης θα αναγκαστεί να προτείνει και να ψηφίσει τον κ. Παυλόπουλο στις αρχές του 2020 για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

*Διδάκτωρ Πληροφορικής

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα