ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΘΥΝΗ

Η μοναδική πιθανότητα να ανακοπεί το ξεπούλημα της ΜακεδονίαςΑπό τον
δρα Απόστολο Κρητικόπουλο*

Την Κυριακή θα λάβει χώρα η «μάχη των μαχών» όσον αφορά το σκοπιανό θέμα: Θα διεξαχθεί δημοψήφισμα με ερώτημα «Είστε υπέρ της ένταξης στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε. αποδεχόμενοι τη Συμφωνία των Πρεσπών;». Το ερώτημα που τίθεται στους Σκοπιανούς είναι εμφανέστατα παραπλανητικό. Δεν τους ρωτάει η κυβέρνηση του σοσιαλιστή και αριστερού Ζάεφ αν επιθυμούν ως λαός να ονομάζονται με άλλο όνομα από αυτό που αυτοπροσδιορίζονται, δηλαδή να αποδεχτούν την αλλαγή του ονόματος της χώρας τους από το ανιστόρητο και ψευδεπίγραφο για μας τους Ελληνες «Μακεδονία» σε «Βόρεια Μακεδονία».

Το ερώτημα πετάει το «τυράκι» και το δόλωμα προς τους πολίτες των Σκοπίων: την ένταξή τους σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε. μαζί με την ψευδή υπόσχεση ότι «όλα μας τα οικονομικά προβλήματα θα λυθούν από την Ευρώπη μέσω των προγραμμάτων στήριξης που θα λάβουμε». Ουσιαστικά, ο Ζάεφ καλεί τους Σκοπιανούς να ξεπουλήσουν τον τρόπο που αντιλαμβάνονται την ταυτότητά τους, με αντίτιμο υποσχετική από την Ε.Ε. για πληρωμή τους σε ευρώ.

Εδώ, στην Ελλάδα, ο κ. Καμμένος είχε βασιστεί στο ότι «το δημοψήφισμα στα Σκόπια δεν θα είναι θετικό», σε συνέντευξη που παραχώρησε στις 12 Ιουνίου. Μπορεί να έχει και δίκιο. Πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι πολύ οριακά (51%) επικρατεί το «Ναι» έναντι του «Οχι». Σε περίπτωση, όμως, που το αποτέλεσμα είναι θετικό, τότε έχει μεγάλες πιθανότητες να ολοκληρωθεί το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας, με παραχώρηση του ονόματος στα Σκόπια. Να θυμίσω εδώ ότι ο κ. Καμμένος δεν συμφώνησε με την προ τριών μηνών πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας, και ουσιαστικά τότε ο ίδιος επέτρεψε να συναφθεί η κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών.

Οπότε, η ευθύνη είναι τεράστια για τον ίδιο. Σε περίπτωση που οι Σκοπιανοί συμφωνήσουν με το δημοψήφισμα, τότε η μοναδική πιθανότητα να ανακοπεί η άκρως ενδοτική για τη Μακεδονία μας «λύση», που προσπαθούν να επιβάλουν εξαναγκαστικά όλες σχεδόν οι μεγάλες δυνάμεις της εποχής μας (Ε.Ε., ΗΠΑ), είναι να αποχωρήσει άμεσα από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ο κ. Καμμένος.

Οι πιθανότητες να σχηματίσει μετά κυβέρνηση ο κ. Τσίπρας και να ολοκληρωθεί η ενδοτική Συμφωνία των Πρεσπών είναι ελάχιστες, αφού κανείς δεν ανεβαίνει σε τρένο που θα πέσει στον γκρεμό των κοντινών βουλευτικών εκλογών της Ελλάδος.
Ελπίζουμε ότι όλοι οι πατριώτες απαιτούν από τον κ. Καμμένο να ανακόψει -σε περίπτωση που χρειαστεί- το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας. Αλλιώς, η ευθύνη θα είναι ολότελα δική του.

*Διδάκτωρ Πληροφορικής (twitter: @kritikopoulos)

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα