ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Απάντηση στους αντικληρικαλιστές που χλευάζουν τον ΑνθιμοΑπό τον
δρα Απόστολο Κρητικόπουλο*

Το αντικληρικαλιστικό φιλελευθεράτο που μας κυβερνάει συγκρούστηκε την προηγούμενη εβδομάδα με τον παναγιότατο μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμο και προσπάθησαν όλοι οι συστημικοί ψευδοελιτιστές να τον χλευάσουν ως «σκοταδιστή και αγράμματο». Ο λόγος; Η δήλωσή του Ανθιμου ότι «δεν υπάρχει άλλος πλανήτης μέσα σε ολόκληρον τον κόσμον, τον ουράνιον, από αυτόν τον πλανήτη, που κατοικούμε εμείς και είναι αυτή η Γη». Ιαχές εμπαιγμού από κάθε λογής αυτοπροσδιοριζόμενο αστροβιολόγο «ειδικό» δημοσιογράφο των ξεπουλημένων ΜΜΕ εναντίον του μαχητικού μητροπολίτη.

«Πώς είναι δυνατόν ο Ανθιμος να ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει νοήμων ζωή;» αναρωτιόνταν οι αντιχριστιανοί λιμοκοντόροι του συστήματος, λες και οι ίδιοι έχουν καθημερινά επαφές με εξωγήινους πάνσοφους δρυΐδες. Για να αποδείξω ότι ο Ανθιμος είχε δίκιο στη σκεπτικιστική δήλωσή του, θα χρησιμοποιήσω δύο πασίγνωστες επιστημονικές θεωρίες. Η μία είναι η εξίσωση Ντρέικ, η οποία κοντολογίς καταλήγει πως δεν είναι δυνατόν μέσα σε περίπου 10 οκτάκις εκατομμύρια αστέρια (ο αριθμός 10 με 24 μηδενικά πίσω του!) που εικάζεται ότι υπάρχουν στο παρατηρήσιμο σύμπαν να μην περιφέρονται σε τροχιά πλανήτες με τεχνολογικά αναπτυγμένους εξωγήινους πολιτισμούς. Από την άλλη, όμως, έχουμε το παράδοξο του Φέρμι, όπου εκεί ο φυσικός Ενρίκο Φέρμι διατύπωσε την εξής εύλογη απορία:

Πώς είναι δυνατόν, αφού το σύμπαν μας «βρίθει από ζωή», να μην έχουμε ανιχνεύσει ούτε ένα ραδιοκύμα στο Διάστημα που να έχει δημιουργηθεί από νοήμον ον, ή να μη μας έχει επισκεφτεί αποδεδειγμένα στη Γη κανένας εξωγήινος μέχρι σήμερα;

Εδώ και 94 έτη προσπαθούν συντονισμένα και άοκνα εκατοντάδες αστρονόμοι και φυσικοί σε όλο τον κόσμο να εντοπίσουν κάποιο ραδιοκύμα (έργο SETI) που να αποδεικνύει την ύπαρξη νοήμονος ζωής. Κανένας δεν έχει ανακαλύψει ποτέ τίποτα.

Πώς το παράδοξο Φέρμι εξηγεί αυτή την ολοκληρωτική αποτυχία ανεύρεσης εξωγήινων πολιτισμών; Εχει πολλές εκδοχές, βάσει υποθέσεων και παραδοχών. Κάποιες περιπτώσεις είναι ιδιαίτερα καταστροφολογικές, σας προτείνω να το αναζητήσετε και να το διαβάσετε. Υπάρχει όμως μία εκδοχή που καταλήγει ότι ίσως είμαστε οι μοναδικοί νοήμονες οργανισμοί στο σύμπαν. Ακριβώς αυτό δηλαδή που εξέφρασε ο μητροπολίτης Ανθιμος.

Ο σκεπτικισμός και η αναζήτηση είναι ενεργοί μηχανισμοί της επιστήμης, οι «απολυτότητες» δεν ταιριάζουν στη μεθοδολογία της, και ειδικά για θέματα που είναι υπό έντονη διερεύνηση. Οπότε, πριν ξανανοίξουν το στόμα τους να χλευάσουν οι αντικληρικαλιστές αντίχριστοι στρατευμένοι άθεοι, ας κάνουν μια απλή αναζήτηση στο Google. Θα γλιτώσουν τον εξευτελισμό τους.

*Διδάκτωρ Πληροφορικής (twitter: @kritikopoulos)

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα