ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ

Οι καταγγελίες Τσίπρα και η σιωπή για το ζήτημα της «Αυγής»!

Να προσπεράσει το θέμα της «Αυγής» επιχείρησε, προχθές το βράδυ στη Βουλή, ο πρωθυπουργός Τσίπρας, αξιοποιώντας την αναμφισβήτητη ρητορική δεινότητα που διαθέτει. Αλλά το θέμα αυτό, θέλει – δεν θέλει, δύσκολα ξεπερνιέται. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα είναι βασικός μέτοχος στην εφημερίδα, δύο υπουργοί, νυν και τέως , οι Πάνος Σκουρλέτης και Νίκος Φίλης, είναι επίσης μέτοχοι, ενώ μυστηριώδης παραμένει ακόμη η ακριβής ταυτότητα του τέταρτου μετόχου, εκείνου που κρύβεται πίσω από το καταπίστευμα το οποίο έχει συσταθεί στην Κύπρο. 

Για αυτόν… σιωπή. Αν και ο θρύλος λέει ότι είναι δικηγόρος, στενός συνεργάτης άλλου δικηγόρου με τον οποίο είχε «πάρε – δώσε» ο ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνω… σιωπή. Είναι προφανώς εύκολο για τον πρωθυπουργό να επικαλείται τις αμαρτίες σαράντα ετών στα κομματικά ταμεία των δύο μεγάλων για να προσπερνά περίπου ως ασήμαντο το ζήτημα της «Αυγής», για την οποία ο τόνος του είναι ελαφρώς υποτιμητικός, ωστόσο αυτό δεν αναιρεί την ουσία των ερωτημάτων που προκύπτουν. Ερώτημα νούμερο ένα: Οι διαπρύσιοι κήρυκες του νόμου Καραμανλή για τους νταβατζήδες αποφεύγουν την ονομαστικοποίηση των μετοχών μέχρι φυσικού προσώπου μέσου ενημέρωσης προσκείμενου σε αυτούς;

Οι διαπρύσιοι κήρυκες προκαλούν εκ του ασφαλούς τη Ν.Δ. να τους «ψάξει», με την ασφάλεια που τους δίνει η γνώση της πληροφορίας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει παραλείψει να εφαρμόσει τη μνημονιακή υποχρέωσή της για κατάρτιση μητρώου καταπιστευμάτων; Μπράβο συνέπεια! Τι ωραίοι!

Ερώτημα νούμερο δύο – το θέτουν συνεργάτες του προέδρου της Ν.Δ.: Δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο βασικός μέτοχος της εφημερίδας «Αυγή», ποιος αποκλείει την πιθανότητα να χρησιμοποιούνται τα κομματικά μέσα ενημέρωσης ως ενδιάμεσοι σταθμοί για τη χρηματοδότηση του κυβερνώντος κόμματος από ποικιλώνυμες πηγές;

Και, αν τυχόν ισχύει αυτό, ποιος είναι αυτός που δικαιούται διά να ομιλεί και να καταγγέλλει τις παράνομες χρηματοδοτήσεις κομμάτων τα προηγούμενα σαράντα χρόνια; Για να ξεμπερδεύεις με το παλιό, πρόεδρε -αυτό δεν ήταν το σύνθημα που ενεπνεύσθη αμερικανική εταιρία επικοινωνίας για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ;-, δεν αρκεί να το καταγγέλλεις απλώς, ούτε να συγκρούεσαι διαρκώς μαζί του.

Για να ξεμπερδεύεις με το παλιό πρέπει να αποδεικνύεις ότι εσύ είσαι το νέο. Ε, λοιπόν, τα τεράστια κενά που υπάρχουν στις απαντήσεις που δίδονται για το ζήτημα της «Αυγής» δεν ξεπερνιούνται με την επίκληση του «Κήρυκα Χανίων», ούτε με την ανάμνηση των κομματικών ταμείων της Siemens. Kαλύπτονται με ρητές και συγκεκριμένες απαντήσεις. Οσο αυτές δεν δίδονται, τότε εύλογα ο λαός μπορεί να υποθέσει ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μία από τα ίδια.

Mανώλης Κοττάκης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα