ΣΤΗΝΟΥΝ ΠΑΡΑΓΚΕΣ ΣΕ… ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΔ!

Το Λιμενικό, η κατάληψη και ο εξευτελισμός του κράτουςΑπό τον
Δημήτρη Κ. Σέργιο

Την περασμένη Πέμπτη, οι λιμενικοί του Πειραιά εντόπισαν στο πλοίο «Blue Star 1» έναν υπήκοο Συρίας να μεταφέρει 218 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Σε εξέτασή του, οι λιμενικοί πήραν την απάντηση ότι προμηθεύτηκε την ποσότητα από συγκεκριμένο χώρο στα Εξάρχεια. Ετσι, οκτώ λιμενικοί της Υπηρεσίας Ασφαλείας του Λιμεναρχείου Πειραιά, με συνοδεία ενός εισαγγελικού λειτουργού, πήγαν στον συγκεκριμένο χώρο για έρευνα. Εκεί διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για χώρο υπό… κατάληψη. Μπήκαν νόμιμα μέσα, ως όργανα του κράτους, που τα συνόδευε, μάλιστα, και εισαγγελέας. Τελικά, συνέλαβαν δύο γυναίκες, μία Μαροκινή και μία Ελληνοαυστραλέζα. Και επεχείρησαν να αποχωρήσουν.

Αμ δε! Μόλις βγήκαν, περικυκλώθηκαν από πάνω από… 50 ενόπλους (!) με προτεταμένα τα όπλα στους λιμενικούς! Ανάμεσα σ’ αυτά υπήρχαν, αν είμαστε, αναγνώστες μου, ξύπνιοι και δεν ονειρευόμαστε, και πολεμικά τυφέκια ΑΚ-47 – γνωστά ως καλάσνικοφ. Είπατε κάτι, Νεοέλληνες; Που, μάλιστα, ετοιμάζεσθε και να… ψηφίσετε;

Αποτέλεσμα: Δύο λιμενικοί τραυματίστηκαν, ενώ το πρόσωπο του ενός οι ένοπλοι μετέβαλαν σε… ψιλοκομμένη ντομάτα με γροθιές! Μία από τις συλληφθείσες κατάφερε να το σκάσει. Μόλις και μετά βίας γλίτωσε ο… εισαγγελέας! Θέλετε και το κερασάκι; Οι δύο καλλονές πασαρέλας που παριστάνουν τις υπουργίνες «Προστασίας του Πολίτη» (έτσι λέμε πλέον την «Προστασία κάθε Αλήτη»), ερίτιμες κυρίες Γεροβασίλη και Παπακώστα, διαβεβαιώνουν ότι η Αθήνα είναι η «ασφαλέστερη» (θέλουν να πουν «αφελέστερη», αλλά τους προκύπτει σαρδάμ) πόλη του «πολιτισμένου κόσμου». Επιπλέον, ισχυρίστηκαν ότι τα πράγματα θα πήγαιναν καλύτερα στους οκτώ λιμενικούς αν το Λιμεναρχείο είχε ειδοποιήσει (άκου!) την Αστυνομία για να τους προφυλάξει – λες και το Λιμενικό… δεν ασκεί από μόνο του αστυνομικά καθήκοντα! Και λες ότι δεν στηρίζουν αι ίδιαι παραπάνω «δύο Καλλοναί» την… κοσμοβιοθεωρία Σύριζα «Κάτω οποιαδήποτε καταστολή στα Εξάρχεια, κάνει κακό στο… δέρμα των παιδιών, δικά μας παιδιά είναι κι αυτά!».

Θα ρωτήσετε, βέβαια, πού βρίσκω το κουράγιο, έπειτα από τέτοιο όργιο εξευτελισμού της χώρας από τους κρατούντες, να κάνω -έστω και μικρή- πλάκα… Θα σας αποζημιώσω, λοιπόν, με κάτι εξόχως σοβαρό, που διατύπωσε με αφορμή τα παραπάνω γεγονότα φίλος και αξιόλογος βετεράνος πολιτικός, με πολλές περγαμηνές. Είναι ο πρώην υπουργός Ανδρέας Ανδριανόπουλος. Δεν συμφωνώ πάντοτε μαζί του, αλλά δεν νομίζω ότι αυτό αποδυναμώνει, αντιθέτως κάνει παραγωγικότερη την προσωπική μας φιλία.

Ακούγοντας, λοιπόν, ο κ. Ανδριανόπουλος τα παραπάνω περί «μη καταστολής» που κάνει κακό στο… δέρμα των «δικών μας παιδιών» κ.λπ., είπε σε συνέντευξή του: «Εντάξει, το πρώτο επεισόδιο το λες “συμβάν”, το δεύτερο άντε να το πεις “σύμπτωση”… Από εκεί και πέρα τι θα κάνεις; Κάποια στιγμή η λογική θα σε αναγκάσει να πεις: “Μα, εδώ, φαίνεται ότι έχουμε να κάνουμε με αυθεντικούς εχθρούς!”»

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα