ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ!

Το εγκληματικό κρεσέντο και η ελάφρυνση των ποινώνΑπό τον
Δημήτρη Κ. Σέργιο

Είναι εύλογο ότι στην Αντιπολίτευση (μείζονα και ελάσσονα…) έχουν εστιάσει τη μετεκλογική κριτική τους έναντι της κυβερνήσεως του ΣΥΡΙΖΑ ιδίως σε όσα αυτή διαπράττει περνώντας τις τελευταίες ημέρες και ώρες της εξουσίας σε αγωνιώδεις προσπάθειες διορισμού ανωτάτων δικαστικών (εξυπηρετώντας, για πολλά χρόνια, αποκλειστικώς δικές της πολιτικές σκοπιμότητες,) αλλά και σε «πελατειακές» εξυπηρετήσεις στελεχών της (έως και… τέκνων στελεχών της!) Ομως, συγχωρήστε με, νομίζω ότι η βαρύτερη μετεκλογική μέριμνα της παρούσης κυβερνήσεως, μέριμνα η οποία αποτυπώνει ανάγλυφα τη φιλοσοφική και πρακτική της αγωνία εν όψει της απώλειας της εξουσίας, είναι άλλη… 

Θεωρώ ότι εντοπίζεται σε όσα αυτή επιχειρεί να διαπράξει εισάγοντας στη Βουλή εσπευσμένα προς αναμόρφωση -σε κατεύθυνση ανάγλυφης «ελάφρυνσης»- των ισχυουσών σήμερα επιβαρύνσεων σε ποινές (αλλά και σε διαδικασίες) σχετικές με τη διάπραξη ποινικών αδικημάτων! Φαντάζεσθε την αναίδεια του τολμήματος; Οταν κάθε εβδομάδα ισχύουν συνθήκες (το σημειώνω αφόβως…) τακτικού πολέμου -συχνά αιματηρού…- μεταξύ ντόπιων ανατρεπτικών (και ξένων συμμάχων τους) με την Αστυνομία στα οικοδομικά τετράγωνα Πολυτεχνείου και Μουσείου χωρίς να προσάγεται κανείς! 

Οταν στα πανεπιστήμια παρατηρούνται… «συμμαχικές εμπορικές δραστηριότητες» καταληψιών με εμπόρους ναρκωτικών! Οταν ξυλοφορτώνονται -μέχρι και… «χτίζονται»- καθηγητές! Ή, άλλοτε, αδειάζονται κάδοι με απορρίμματα πάνω στα γραφεία τους! Οταν εξαφανίζονται από τη ζωή μέσω μπούλινγκ συμπαθέστατα, κατά τεκμήριο δε και ευγενή, νέα παιδιά που πήγαν να σπουδάσουν, από παρέες ψευτο-προοδευτικών όπως (φοβούμαι ότι…) συνέβη στην περίπτωση του Βαγγέλη Γιακουμάκη! Οταν περί το ιστορικό κέντρο των Αθηνών διεξάγεται απίστευτα ελεεινό παραεμπόριο σωρείας κλεμμένων ή άλλων -ποικίλως απαγορευμένων- υλικών! Οταν οι σελίδες του καθημερινού Τύπου βοούν για εγκλήματα του απεχθούς είδους του ανασκολοπισμού της φοιτήτριας από τα βράχια της Ρόδου ή του ενταφιασμού ζωντανού του νέου επιχειρηματία της Β. Ελλάδος ύστερα από ανελέητο ξυλοδαρμό και λακτίσματα! 

Οταν η ευρύτερη περίμετρος της Αττικής (αλλά και της λοιπής Ελλάδος…) κοντεύει να μετατραπεί, συγχωρήστε με που θα το πω «κινηματογραφικά», σε πεδίο βολής Φαρ Ουέστ μετά ληστειών κατά ανήμπορων γερόντων ή ασθενών υπάρξεων!

Σε μια τέτοια, ακριβώς, εποχή και ώρα, και ενώ βρισκόμαστε σε μια πολύ στενή χρονικώς προεκλογική περίοδο εν όψει (εθνικών πια!) εκλογών σε έναν μήνα, η κυβέρνηση Τσίπρα (σημ.: ο τελευταίος ονομάζεται και ατού της, να μην αβασκαθεί ο… ψωρογόης!) αποφασίζει να εισαγάγει, ξαναλέω, νομοθετικές ελαφρύνσεις ποινών και διατυπώσεων για υποδίκους και καταδίκους των παραπάνω (αλλά και άλλων…) ειδών και κατηγοριών! Πολύ «προοδευτικά» και «δημοκρατικά» πράματα! 

Ε, λοιπόν, ο υπογράφων θα σας το πει σήμερα κατηγορηματικά και με το χέρι στην καρδιά (αλλά και στον νου, που δεν επιτρέπω σε κανένα να τον χαρακτηρίσει αίφνης -προσχηματικώς…- νου ανθρώπου «ακραίου» (!), επειδή με βλέπετε σήμερα να θρηνωδώ όπως ανωτέρω): Προσερχόμενοι στην κάλπη μ-α-υ-ρ-ί-σ-τ-ε τ-ο-υ-ς! Ναι, μαυρίστε τους! Τους πανάθλιους!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα